Het jaar in goede gezondheid beginnen
FeelHealthy > Blog > Het jaar in goede gezondheid beginnen

Het jaar in goede gezondheid beginnen

De feestdagen zijn vaak een drukke tijd van het jaar en kunnen vermoeiend zijn voor het lichaam. Ontdek onze tips om het jaar in topvorm te beginnen.

U heeft bij het begin van het nieuwe jaar wellicht al goede voornemens gemaakt. Maak u geen zorgen, we willen u er geen nieuwe voorstellen! In plaats daarvan geven we u enkele tips om uw lichaam te helpen herstellen na een doorgaans drukke periode. Inderdaad, de eindejaarsfeesten eisen vaak hun tol met uitgebreide maaltijden, kortere nachten, stress bij het organiseren van de maaltijd...

 

Drink water

Tijdens de feestdagen zijn de maaltijden vaak rijkelijker. En talrijker. Dat belast uw lichaam! Het duurt veel langer om deze uitgebreide feestmaaltijden te verteren, en dat kan leiden tot spijsverteringsproblemen.

Ook duurt het langer om de voedingsstoffen op te nemen waardoor uw maag zwaar kan aanvoelen. Dit kan uw slaap beïnvloeden, vooral als het diner een gigantisch feestmaal was. Hier is niets aangenaams aan!

Om uw lichaam te ondersteunen, begint u met een eenvoudige maar essentiële reflex: water drinken! Met water kunnen we namelijk de gif- en afvalstoffen uit ons lichaam afvoeren[1].

 

Eet licht

In de winter worden we gemakkelijker verleid door raclettes en fondues, rijkelijke gerechten die moeilijk te verteren zijn. We raden u echter aan om te kiezen voor groenten en fruit. Zo geeft u uw lichaam de vitaminen en mineralen die het de afgelopen weken misschien heeft moeten missen.

Om uw lichaam een pauze te gunnen en uw spijsvertering te verbeteren, kiest u maaltijden die rijk zijn aan vezels en voedingsmiddelen die veel vitaminen en mineralen bevatten[2].

 

Draag zorg voor uw slaap

Tijdens de feestperiode waren de nachten waarschijnlijk korter en onrustiger. Daarnaast vraagt ​​de start van het nieuwe jaar, zowel op school als op het werk, ook meer energie.

Om weer in een normaal ritme te komen, moet u opnieuw enkele eenvoudige gewoonten aannemen om zo goed mogelijk te herstellen en weer in topvorm naar school of naar het werk te gaan. Zorg bijvoorbeeld voor een aangepaste slaapkamer, vermijd schermen, probeer op een vast tijdstip te gaan slapen zodat uw lichaam deze informatie kan verwerken...

 

Maak tijd voor uzelf

Tijd voor uzelf nemen is ook essentieel om uw lichaam te herbronnen. Het kan zijn dat u tijdens de feestdagen weinig tijd voor uzelf had. U was immers altijd omringd door uw kinderen, familie of vrienden. En ook al houdt u van hen, u hebt misschien wat rust nodig om voor uzelf te zorgen.

Of u nu leest, sport, yoga beoefent of wandelt, tijd voor uzelf nemen heeft vele voordelen[3]: door even afstand te nemen van de dagelijkse beslommeringen komt uw geest tot rust, uw concentratie verbetert, uw productiviteit verhoogt ...

 

Ondersteun uw lichaam met voedingssupplementen

Tot slot, als u zich moe voelt of weinig energie hebt, kunt u uw lichaam ondersteunen met voedingssupplementen. In combinatie met een evenwichtige voeding kunnen ze uw lichaam  helpen om weer energie te krijgen, zodat u het jaar in betere vorm kunt beginnen!

 


[1] https://eaumineralenaturelle.fr/mon-hydratation/comment-leau-contribue-t-elle-a-detoxifier-votre-organisme#L’eau,-un-élément-essentiel-pour-le-bon-fonctionnement-de-l’organisme

[2] https://sante.journaldesfemmes.fr/fiches-nutrition/2540414-manger-plus-de-fibres/

[3] https://www.rtbf.be/article/pourquoi-il-est-important-de-prendre-du-temps-pour-soi-9603409?gclid=Cj0KCQjwkt6aBhDKARIsAAyeLJ0_YtFF_Q1lT3Z_OFUvfosgRLzgJyGENBLG4Y1XLpreOUBhwPu3UFMaAnCuEALw_wcB

Herontdek uw energie terug

Voelt u zich moe? Staat uw energiepeil op een laag pitje? Met DEFATYL Energy Plus kan u uw energie en vitaliteit terugkrijgen.

Een kuur met DEFATYL Energy Plus draagt ​​bij tot het verminderen van vermoeidheid (dankzij magnesium en vitamine B2, B6, B9 en B12) en optimaliseert de normale werking van het immuunsysteem (dankzij vitamine B6, B9 en B12). Het is verkrijgbaar in capsules alsook in vloeibare vorm verdeeld in flesjes.

Herontdek uw energie terug

Herontdek uw energie terug
  • Energie

Klaar voor eindejaarsfeesten in topvorm?

De eindejaarsfeesten staan voor de deur. Met onze tips beleeft u een onvergetelijke tijd met uw familie en vermijdt u moeizame ochtenden!

  • Energie

Uw energie beheren

Het is mogelijk om uw tijd te beheren. Wist u dat u ook uw energie kunt beheren? We leggen het uit!

  • Energie

Energie vrijmaken vanuit de zonnevlecht

Hebt u last van een beklemmend gevoel? Een knoop in de maag? Bent u gestresseerd? Moe? Om u beter te voelen, zou u zich kunnen concentreren op uw zonnevlecht, de ontvanger van uw stemmingen en energieën.