FeelHealthy > Énergie > Gardez l'énergie
SOS energie

8 goede gewoonten om uw vorm en vitaliteit terug te vinden

1/ Slaap voldoende

In vorm blijven is eenvoudig. Het is in de eerste plaats belangrijk om ... goed te slapen.

Heeft u daar moeite mee? Volg onze tips. (link)

Planten zoals valeriaan, passiebloem, ballote, citroenmelisse ... kunnen u helpen om naar dromenland te reizen. (link naar slapen)

2/ Drink water

Uw lichaam heeft per dag anderhalve liter water nodig om goed te kunnen functioneren en een optimaal energiepeil te behouden. Onze hersenen bestaan uit water en dat water hebben ze nodig om goed te werken.

Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat zelfs een matige uitdroging de alertheid vermindert, het gevoel van vermoeidheid vermeerdert en het angstniveau verhoogt.

Ook het concentratievermogen en het kortetermijngeheugen kunnen hierdoor aangetast worden. Vermijd bovendien koolzuurhoudende en gesuikerde dranken. En zeker ook: alcohol.

3/ Eet evenwichtig en gevarieerd

Start met een goed ontbijt; met voedingsmiddelen die u doen ‘ontwaken’ zoals fruit (citroen, grapefruit), eieren en volkorenbrood.

Drie evenwichtige maaltijden per dag zijn een goede basis om u minder moe te voelen. Fruit (rozijnen, kastanjes, dadels) en groenten zijn een bron van vitamines en mineralen.

Probeer ’s avonds overeten te vermijden anders verteert u slecht en wordt het moeilijk om in slaap te geraken...

4/ Beweeg!

Sport verlicht stress en geeft een boost. Om de voordelen ervan echt te voelen, moet u minstens twee keer per week, 40 minuten lang aan lichaamsbeweging doen.

Stap een halte vroeger af als u de bus of metro neemt, en ga het laatste eind te voet. Probeer ook tijdens uw ritten met het openbaar vervoer recht te staan in plaats van te zitten. En neem de trap in plaats van de roltrap. U zal zich actiever voelen, en minder moe.

Een klein dipje?

Kies in plaats van koffie, frisdrank of energiedrank voor versgeperst citroensap.

5/ Ontspan

Om in vorm te blijven, moet u uw stress beheersen. Bepaalde relaxatietechnieken zoals yoga kunnen u helpen opnieuw zen te worden! (link naar stress)

6/ Neem een ​​lichtbad

De zon speelt ook een belangrijke rol in het terugvinden van uw vorm. Dus: maak een wandeling en adem diep in!

7/ Geef uw hersenen voldoende rust

Neem ongeveer elk uur een pauze, zodat u 5 minuten kan loskomen van het werk. Daarna kan u uw taken met nieuwe energie hervatten.

8/ Zeg ja tegen een kleine boost!

Soms kan een kleine vitamineboost nodig zijn om de batterijen weer op te laden.

Vraag advies aan uw apotheker of arts.