Onze tips om u elke dag voldoende te hydrateren
FeelHealthy > Blog > Onze tips om u elke dag voldoende te hydrateren

Onze tips om u elke dag voldoende te hydrateren

Onze tips om u elke dag voldoende te hydrateren

 

Hoe kunt u ervoor zorgen dat u elke dag voldoende water drinkt? Hier zijn enkele tips om u daarbij te helpen.

 

Om de hele dag en het hele jaar door in vorm te blijven, is het belangrijk om u voldoende te hydrateren.

 

Een goede hydratatie bevordert de hersenfunctie en is goed voor het humeur. Voldoende drinken helpt ook de lichaamstemperatuur te reguleren. Bovendien is water essentieel voor de afvoer van gifstoffen uit het lichaam[1].

 

Dehydratatie, ook al is die minimaal, verandert daarentegen onze lichaamsfuncties en -prestaties. Ze veroorzaakt vermoeidheid en kan, als ze aanhoudt, tot gezondheidscomplicaties leiden[2].

 

Daarom wordt aanbevolen ten minste 1,5 liter water per dag te drinken. En nog meer bij grote hitte, koorts of intense lichamelijke activiteit. Voor veel mensen lijkt 1,5 liter veel. En velen onder ons, vooral wanneer ze druk bezig zijn, vergeten regelmatig te drinken.

 

Hier zijn enkele tips om u te helpen.

 

1.     Wacht niet tot u dorst krijgt

 

Als u dorst hebt, bent u eigenlijk al uitgedroogd. Dorst werkt als een waarschuwingssignaal.

 

2.     Neem nieuwe gewoonten aan

 

1,5 liter water per dag komt overeen met 7 tot 8 glazen. Als u dit eenmaal begrijpt, kunt u concreter omgaan met deze dagelijkse doelstelling. Het begint met een glas 's morgens, een bij elke maaltijd en nog een voor het slapen gaan. Uiteindelijk komt u tot 5 of 6 glazen. Als u dan tijdens de dag nog twee andere momenten toevoegt om een glas te drinken, dan is de klus geklaard.

 

3.     Stel een alarm in op uw telefoon

 

Het is niet altijd gemakkelijk om nieuwe gewoonten aan te nemen. Een tip om u hierbij te helpen is bijvoorbeeld het instellen van een timer op uw telefoon. Laat hem elk uur rinkelen. Dit zal u eraan herinneren om de hele dag door te drinken. En het is een goede manier om vaste rituelen in te bouwen in uw dagelijkse routine.

 

4.     Drink kleine hoeveelheden

 

Om goed gehydrateerd te blijven, drinkt u best regelmatig gedurende de dag. Drink dus de inhoud van een fles water niet in één keer op, maar in kleine hoeveelheden, verspreid over de dag.
 

5.     Varieer de dranken

 

Om gezond te blijven, is het aangeraden om suikerhoudende dranken te vermijden. Om gehydrateerd te blijven, is het echter niet verplicht om enkel water te drinken. U kunt variëren en kiezen voor koffie, kruidenthee of thee. Of u kunt het water dat u drinkt aromatiseren, bijvoorbeeld met citroen, sinaasappel of muntblaadjes. Soep kan ook bijdragen aan een goede hydratatie.

 

6.     Zorg dat u altijd een fles bij de hand hebt

 

Houd altijd een drinkfles of een flesje water bij de hand, zowel op kantoor als in de auto, in uw tas... Dit zal u helpen om doorheen de dag meer te drinken, en in kleine hoeveelheden. Kies voor een herbruikbare fles, een drinkfles of een thermosfles.

 

7.     Kies voor waterrijke groenten en fruit

 

Hydratatie wordt vaak geassocieerd met drinken. Maar u kunt zich ook hydrateren door waterrijke vruchten te eten, zoals grapefruit, meloen, watermeloen, tomaten, aardbeien, komkommers, enz.

 

Al deze tips zouden u moeten helpen om beter gehydrateerd te blijven. Zo kunt u vol energie de dag doorkomen en u de hele dag goed voelen, zowel lichamelijk als geestelijk.

 


[1] https://www.passeportsante.net/fr/Actualites/Dossiers/DossierComplexe.aspx?doc=10-bienfaits-eau-sante

[2] https://www.msdmanuals.com/fr/accueil/troubles-hormonaux-et-m%C3%A9taboliques/%C3%A9quilibre-hydrique/d%C3%A9shydratation

  • Immuniteit

Water, de voornaamste bondgenoot van uw immuniteit

Een goede dagelijkse hydratatie bevordert in belangrijke mate uw immuniteit en heeft nog vele andere voordelen.

  • Energie

12 voedingsmiddelen om uw batterijen weer op te laden in de lente

In de lente, net als in elk ander seizoen, loont het de moeite om deze twaalf voedingsmiddelen, die bekend staan om hun energetische kwaliteiten, te consumeren!