Water, de voornaamste bondgenoot van uw immuniteit
FeelHealthy > Blog > Water, de voornaamste bondgenoot van uw immuniteit

Water, de voornaamste bondgenoot van uw immuniteit

Wist u dat een goede dagelijkse hydratatie in grote mate bijdraagt tot het versterken van uw immuniteit? Voldoende drinken heeft ook andere, rechtstreeks daarmee verband houdende voordelen, zoals de eliminatie van gif- en afvalstoffen die uw lichaam vervuilen. 

 

Het kan niet vaak genoeg gezegd worden dat drinkwater essentieel is voor het leven. Maar versterkt water ook specifiek het immuunsysteem? Het antwoord is ja. Water zorgt voor het evenwicht dat het lichaam nodig heeft om te functioneren. Maar dat is niet alles. Het verzorgt belangrijke dagelijkse functies, zoals het regelen van de lichaamstemperatuur, het smeren van de gewrichten en het elimineren van gif- en afvalstoffen[1].

 

Denk eraan om u te hydrateren

 

Wanneer we ziek worden, is een van de eerste instructies van de dokter om veel water te drinken. Water houdt alles in ons lichaam in beweging en helpt ons gehydrateerd en gezond te blijven.

Het aannemen van gezonde gewoonten helpt om uw organisme te beschermen, met inbegrip van het immuunsysteem, en het geeft u meer kans om ziektes te voorkomen. Naast het drinken van ten minste acht glazen water per dag, is het belangrijk om waterrijke voedingsmiddelen aan uw dieet toe te voegen, zoals fruit, bouillon en andere vloeistoffen die geen overmatige suikers of chemische stoffen bevatten. En hoe actiever u bent, hoe meer water u moet drinken om het verloren vocht aan te vullen.

 

Draag zorg voor uw immuunsysteem

 

Naarmate u ouder wordt, verzwakt uw immuunsysteem, waardoor u meer risico loopt op infectie of ziekte. Over het algemeen is een sterk immuunsysteem in staat virussen te bestrijden of er gewoon niet extreem op te reageren. Bovendien kan een goede hydratatie helpen om ontstekingen en weefselschade te verminderen, waardoor de gewrichten soepel blijven en ernstige letsels voorkomen worden[2].

 

Een evenwichtige voeding en constante hydratatie zijn essentieel. Hoewel het drinken van water niet voorkomt dat u ziek wordt, helpt hydratatie het lichaam om de ziekte te bestrijden. Dat zorgt voor een snellere hersteltijd en minder impact op het lichaam op langere termijn.

 

Neem goede gewoonten aan

 

Om gezond te blijven, is het belangrijk goede gewoonten aan te nemen en die met elkaar te combineren. Lichaamsbeweging is bijvoorbeeld heel waardevol, maar het zal niet hetzelfde positieve effect hebben als u niet goed eet of niet genoeg water drinkt. 

 

Wachten tot u dorst hebt betekent ook dat u al gedeeltelijk uitgedroogd bent, wat uw fysieke prestaties beïnvloedt ... Als u sport, vooral bij warmere temperaturen, verliest u bovendien elektrolyten, zoals natrium en kalium, waardoor u weinig energie hebt en uw uithoudingsvermogen afneemt[3].

 

Veel water drinken bevordert ook de cognitieve prestaties. Uitdroging maakt het moeilijk om u te concentreren en alert te blijven. Dit kan andere symptomen uitlokken, zoals lusteloosheid, hoofdpijn en het onvermogen om voldoende te slapen[4], die allemaal een negatieve invloed hebben op het immuunsysteem.

 

Zorg dragen voor uw gezondheid begint met eenvoudige dingen: voldoende drinken, evenwichtig eten en regelmatig bewegen. Hoe meer aandacht we besteden aan deze routines, hoe beter het is voor ons immuunsysteem.

 

Denkt u dat het nodig is om uw immuunsysteem te versterken? Doe de test[AC1] 

 

 


[1] https://www.passeportsante.net/fr/Actualites/Dossiers/ArticleComplementaire.aspx?doc=eau_questions_sante_do

[2] https://www.futura-sciences.com/sante/questions-reponses/alimentation-conseils-aliments-soulager-inflammation-articulations-13224/

[3] https://www.sciencesetavenir.fr/nutrition/sport-l-importance-de-l-hydratation-pour-la-performance_28546

[4] https://www.hydrationforhealth.com/fr/sciences-de-lhydratation/laboratoire-dhydratation/hydratation-humeur-et-fonctions-cognitives/


 [AC1]Before distribution, please forward us the test. You can't 'diagnose' based on a test. If so, the test needs to be deleted (FR-version as well). 

  • Immuniteit

8 voedingscategorieën om uw immuunsysteem te versterken

Het immuunsysteem kan gemakkelijk worden versterkt door de juiste voeding. Hier zijn 8 categorieën van voedingsmiddelen om dagelijks uit te kiezen!

  • Immuniteit

Boost uw immuniteit bij het aanbreken van de lente

Hier volgen enkele adviezen die u kunnen helpen om psychologisch en lichamelijk weer in vorm te komen wanneer de lente in aantocht is.