12 voedingsmiddelen om uw batterijen weer op te laden in de lente
FeelHealthy > Blog > 12 voedingsmiddelen om uw batterijen weer op te laden in de lente

12 voedingsmiddelen om uw batterijen weer op te laden in de lente

Na een lang winterseizoen komt de lente langzaam op gang. De ideale gelegenheid om uw batterijen weer op te laden en volop te genieten van de mooie maanden die voor ons liggen!

 

Zoals alle dieren, halen mensen hun energie uit het voedsel dat ze eten. Aan het einde van de winter, wanneer ons lichaam verzwakt is, is het interessant om even stil te staan bij de voedingsmiddelen die ons in staat stellen weer nieuwe energie op te doen. We hebben hieronder 12 interessante voedingsmiddelen voor u op een rijtje gezet.

 

 1. Amandelen

 

Amandelen zijn rijk aan vetzuren, eiwitten en vezels, maar ook aan mineralen, antioxidanten en vitamine B2. Ze zijn echte energiebommetjes! Een handvol amandelen tussen de maaltijden door helpt u om een eventueel dipje te voorkomen. Om alle voordelen van deze gedroogde vruchten te benutten, moet u ze echter ‘puur’ eten, en niet in hun gezouten of gezoete versie.

 

 2. Sinaasappels

 

Sinaasappels zijn, net als citroenen, een goede bron van vitamine C. Maar deze citrusvrucht bevat nog veel meer stoffen die een gunstige invloed hebben op uw energieniveau, waaronder vitamine B9 en kalium. Deze laatste staat bekend om zijn werking bij het tegengaan van futloosheid. Zoals bij alle fruitsoorten is het beter om sinaasappels in hun geheel te eten - uiteraard zonder de schil - om van alle positieve aspecten van de vrucht te kunnen genieten, met name de vezels die ze bevat.

 

 3. Bananen

 

Nog zo'n mirakelfruit om uw batterijen weer op te laden: bananen. Ze zijn handig om mee te nemen en gemakkelijk te eten, en al jarenlang de beste vriend van sporters. De hoeveelheid glucose, fructose en sacharose die een banaan bevat, in combinatie met haar voedingsvezels, geeft ons snel en voor lange tijd de nodige energie. Bovendien geeft een banaan een langdurig verzadigingsgevoel.

 

 4. Volkoren granen

 

Volkoren granen zijn rijk aan complexe koolhydraten en geven uw lichaam langdurige energie die langzaam vrijkomt. Dus als u op zoek bent naar een energieboost, kun u het beste kiezen voor deze volkoren soorten. Een graansoort zoals bruine rijst levert u ook een aanzienlijke hoeveelheid mangaan, een mineraal dat de energieproductie bevordert. Denk daaraan als u de volgende keer een pak rijst in de winkel kiest!

 

 5. Kool

 

Hoewel het meer een wintergroente is, is kool in al zijn varianten rijk aan veel interessante voedingsstoffen. Boerenkool bijvoorbeeld, is rijk aan magnesium en kalium. Broccoli is een uitstekende bron van calcium en vitamine C. Deze groente bevat meer van deze vitamine dan een sinaasappel!

 

 6. Honing

 

Honing is zeer rijk aan glucose, maar heeft een zeer lage glycemische index. Honing levert meer energie dan een energiedrankje, terwijl de energie heel langzaam in het lichaam vrijkomt. Maar honing bevat ook een aanzienlijke hoeveelheid enzymen, mineralen en vitaminen. Een super alternatief voor suiker in al uw bereidingen!

 

 7. De zoete aardappel

 

Misschien bent u zich niet bewust van de bijzonder interessante voedingseigenschappen van de zoete aardappel. Deze lichtzoete knol bevat een cocktail van vitaminen, waaronder vitamine A en C. Hij is ook een belangrijke bron van koolhydraten en geeft u de hele dag energie. Bovendien kan u hem op veel verschillende manieren bereiden!

 

 8. Avocado

 

De avocado is de afgelopen jaren een held op Instagram geworden en is een voedingsmiddel dat bekend staat om zijn vele kwaliteiten. Hoewel hij veel calorieën bevat, is hij ook rijk aan hoogwaardige vetten (enkelvoudig onverzadigde vetzuren). Bovendien zijn de aanwezige vitamines B1, B2, B3 en B6 en diverse mineralen (waaronder magnesium) zeer nuttig voor de productie van de energie die uw lichaam nodig heeft.

 

 9. Appelen

 

De appel is een vrucht die in onze streken overvloedig voorkomt. Wanneer hij met schil (die rijk is aan vitaminen en voedingsstoffen) wordt gegeten, geeft hij een flinke dosis energie, die langzaam in uw lichaam wordt verbrand. Het zijn de langzame koolhydraten die appelen deze voedingskwaliteiten geven. Zowel rauw als gekookt hebben appelen ook een positief effect op de darmtransit, een echt pluspunt als we het effect kennen dat de darmen hebben op de immuniteit!

 

 10. Zalm

 

Fruit, groenten en granen zijn niet de enige voedingsmiddelen die u de hele dag energie kunnen leveren. Zalm is een vette vis en bevat een flinke hoeveelheid omega-3-vetzuren, die het risico op hart- en vaatziekten verkleinen en uw cholesterol verlagen. De vitamines B2, B3 en B6 helpen ook om het voedsel dat u eet om te zetten in energie. 

 

 11. Chiazaad en gojibessen

 

Deze miraculeuze voedingsmiddelen hebben de laatste jaren veel aandacht gekregen in de media. In sommige beschavingen zijn ze echter al heel lang bekend. Chiazaad is rijk aan omega-3, vezels, mineralen en vitaminen. Als energiebron was het al bekend bij de Azteken en de Maya's. Gojibessen bevatten mineralen, eiwitten en antioxidanten. Geef uzelf een energieboost en voeg ze toe aan uw bereidingen!

 

 12. Quinoa

 

Quinoa wordt niet beschouwd als een graansoort, maar als een plant van de amarantenfamilie. Quinoa bevat enorm veel eiwitten, vezels en vetten. Hij is ook glutenvrij, en dus een uitstekend alternatief voor mensen die gevoelig zijn voor dit ingrediënt dat in granen wordt aangetroffen. Quinoa levert u langdurige energie.

 

Heeft u wat meer energie nodig? Ontdek hoe de producten uit ons DEFATYL Energy-gamma u kunnen helpen!

 

 

 

 

 

DEFATYL Boost, om snel weer energie te krijgen

Voelt u zich uitgeput? DEFATYL Boost geeft onmiddellijk energie. Het verhoogt ook de alertheid tijdens intense periodes.

DEFATYL Boost is een complete en doeltreffende formule om u sneller meer energie te geven.

Dit voedingssupplement is samengesteld op basis van L-carnitine, L-tyrosine, cafeïne en vitamine B1, B2 en C. Dit zijn doelgerichte en goed gedocumenteerde voedingsstoffen in de energievoorziening.

Dankzij zijn innovatieve formule en kwalitatieve ingrediënten, geeft DEFATYL Boost u onmiddellijke energie (een opkikker!) en verhoogt het de alertheid tijdens intense periodes (examens, drukke periodes op het werk, sportwedstrijden, tijdelijke vermoeidheid, enz.).

DEFATYL Boost, om snel weer energie te krijgen

DEFATYL Boost, om snel weer energie te krijgen
  • Immuniteit

De antivirale rol van onze voeding

Op uw voeding letten is een natuurlijke manier om uw immuunafweer te versterken. Hieronder vindt u een overzicht van zorgzame voedingsstoffen.

  • Energie

Energie vrijmaken vanuit de zonnevlecht

Hebt u last van een beklemmend gevoel? Een knoop in de maag? Bent u gestresseerd? Moe? Om u beter te voelen, zou u zich kunnen concentreren op uw zonnevlecht, de ontvanger van uw stemmingen en energieën.

  • Immuniteit

Alles over vitamine E

Vitamine E, een krachtige antioxidant, versterkt uw immuunsysteem en beschermt tegen een aantal chronische aandoeningen. Hier is alles wat u erover moet weten!