Klaar voor eindejaarsfeesten in topvorm?
FeelHealthy > Blog > Klaar voor eindejaarsfeesten in topvorm?

Klaar voor eindejaarsfeesten in topvorm?

De eindejaarsfeesten staan voor de deur. Met onze tips beleeft u een onvergetelijke tijd met uw familie en vermijdt u moeizame ochtenden! 

 

Geen detox voor de feesten

Vergeet detoxdiëten of vasten enkele dagen voor oudejaarsavond. Het heeft niet alleen geen nut maar is bovendien een erg slecht idee: op de avond zelf zal u uitgehongerd zijn en onredelijk veel eten! Eet de dagen voordien eerder gewone hoeveelheden en geef daarbij de voorkeur aan evenwichtige en vitaminerijke maaltijden met veel fruit en groenten, en drink voldoende water.

 

Doe veel energie op voor de feesten

De vermoeidheid die zich het voorbije jaar heeft opgestapeld en het overvolle programma van het eindejaarswinkelen zorgt al op voorhand voor vermoeidheid. Slaap dus voldoende voor de eindejaarsfeesten.

Nood aan extra rust? Kies dan voor hazenslaapjes: en dutje van 15 à 20 minuten is de ideale lengte om er weer tegenaan te kunnen wanneer u ’s namiddags een dipje voelt. U kunt ook de flash siesta uitproberen. 5 minuten de ogen sluiten in een rustige ruimte is soms al voldoende voor een boost. Om volop energie op te doen, kan een vitaminekuur aangewezen zijn. Vraag raad aan uw apotheker.

 

Beweeg

Als u moe bent, is het vaak moeilijk om uzelf ertoe aan te zetten te bewegen. Nochtans is dat net een uitstekende manier om energie op te doen!  Waarom zou u snelwandelen niet eens uitproberen om vermoeidheid tegen te gaan? Snelwandelen is ideaal om het cardiovasculair systeem te versterken en als u het regelmatig uitoefent, helpt het ook om gewicht te verliezen. Alle ‘cardio’-activiteiten (fietsen, zwemmen, enz.) helpen u endorfine vrij te maken en uw energie terug te vinden.

 

D-Day: een groot glas water voor elk glas alcohol

Hydrateer u! Dat is waarschijnlijk het belangrijkste advies. Alcohol dehydrateert namelijk, wat uw hoofdpijn alleen maar doet toenemen. Drink daarom water tussen twee glazen alcohol. Beperk ook zoute aperitiefhapjes. Ze vergroten uw dorst en de combinatie van zout en alcohol versnelt het dehydratatieproces.

Na een uitgebreide feestmaaltijd rest er niets anders dan de schade herstellen die ons spijsverteringstelsel heeft ondergaan. Om misselijkheid, een opgeblazen gevoel, winderigheid, brandend maagzuur en transitproblemen te voorkomen, is het van essentieel belang weer goede eetgewoonten aan te nemen. Het spijsverteringsstelsel heeft eenvoudigweg rust nodig. Op het menu: bouillon, gekookt fruit (zelfgemaakte appelmoes, bijvoorbeeld), gekookte groenten, gewone witte rijst. Dit is de enige manier om beter te worden. En water, veel water... Rook niet, drink geen alcohol, drink geen koffie en eet geen gekruid voedsel tijdens dit delicate herstel...

Pepermunt ontzwelt de lever, kalmeert maagpijn en overgeven, en verlicht migraine de volgende dag! Breng een druppel essentiële pepermuntolie aan op het voorhoofd en de slapen, en masseer zachtjes met ronddraaiende bewegingen.

 

 


 

 

Herontdek uw energie terug

Voelt u zich moe? Staat uw energiepeil op een laag pitje? Met DEFATYL Energy Plus kan u uw energie en vitaliteit terugkrijgen.

Een kuur met DEFATYL Energy Plus draagt ​​bij tot het verminderen van vermoeidheid (dankzij magnesium en vitamine B2, B6, B9 en B12) en optimaliseert de normale werking van het immuunsysteem (dankzij vitamine B6, B9 en B12). Het is verkrijgbaar in capsules alsook in vloeibare vorm verdeeld in flesjes.

Herontdek uw energie terug

Herontdek uw energie terug