Uw energie beheren
FeelHealthy > Blog > Uw energie beheren

Uw energie beheren

U hoort vaak over timemanagement spreken, maar u kunt ook leren om uw energie te managen. We leggen het uit!

 

‘s Morgens boordevol energie opstaan is goed. Deze energie de hele dag door behouden, is echter beter. Velen van ons doen inderdaad geen moeite om zuinig met hun energie om te gaan. Hoewel we regelmatig horen spreken over timemanagement, is energiemanagement net zo belangrijk om efficiënt te blijven, zowel op het werk als thuis!

 

Er bestaan 4 soorten energie[1]:

 

·      lichamelijke energie,

·      emotionele energie,

·      intellectuele energie,

·      motiverende energie.

 

We zijn ons het meest bewust van de fysieke en emotionele energie. We hebben een aantal tips opgesteld om u te helpen deze energieën gedurende de dag te beheren.

 

Neem pauzes

 

Als u denkt dat pauzes nemen niet bevorderlijk is, hebt u het mis! Dit komt omdat het voor ons lichaam onmogelijk is om lange periodes te werken zonder te stoppen.

 

Als u gewend bent om lange tijd te werken, verbruikt u uw energie veel sneller. Door enkele minuten te stoppen, kunt u uw hersenen weer op gang brengen en uw motivatie herstellen.

 

U kunt van de gelegenheid gebruik maken om een kopje koffie te gaan drinken, een eindje te wandelen of 5 minuten met een collega te kletsen.

 

Plan uw tijd

 

Door de tijd te nemen om uw dag te plannen, kunt u nagaan welke taken de meeste concentratie zullen vergen. Naarmate de dag vordert, verbruikt u uw energie. Een ingewikkelde taak uitvoeren in de namiddag zal altijd ingewikkelder zijn dan in de voormiddag.

 

Door uw dag te plannen, kunt u bovendien uw pauzes plannen.

 

Deze planning kan ook betrekking hebben op uw privéleven, bijvoorbeeld de keuze van de weekmenu, het boodschappenlijstje,...

 

 

Beweeg

Het kan niet vaak genoeg gezegd worden, maar bewegen zal uw energieniveau verbeteren. Aarzel bijvoorbeeld niet om iets verder van het kantoor te parkeren om een eindje te stappen. U zult hiervan veel voordelen ondervinden! Wandelen vermindert bijvoorbeeld depressies en angsten, verlicht rugpijn, verlaagt uw bloeddruk... Veel positieve effecten om uw energieniveau te verbeteren!

 

Door te sporten komt er endorfine vrij, ook wel bekend als het gelukshormoon. En u verbetert ook uw slaap!

 

Kies voor een evenwichtige voeding

 

Voedsel is, naast slaap, de belangrijkste bron van energie. In de loop van de dag verbruiken de hersenen glucose om goed te kunnen functioneren. Als glucose uit suiker wordt gehaald, is het beter de voorkeur te geven aan suiker die van nature in voedsel zit. Kies dus bijvoorbeeld voor groenten, fruit of granen. Omdat ze langzamer worden verteerd, zult u overdag minder trek hebben. Natuurlijk kunt u uzelf ook verwennen met kleine extraatjes, dat is goed voor uw moreel!

 

Aarzel niet om tijdens drukke periodes voedingssupplementen zoals DEFATYL Energy in te nemen.

 


[1] https://everlaab.com/gerer-son-energie/

Herontdek uw energie terug

Voelt u zich moe? Staat uw energiepeil op een laag pitje? Met DEFATYL Energy Plus kan u uw energie en vitaliteit terugkrijgen.

Een kuur met DEFATYL Energy Plus draagt ​​bij tot het verminderen van vermoeidheid (dankzij magnesium en vitamine B2, B6, B9 en B12) en optimaliseert de normale werking van het immuunsysteem (dankzij vitamine B6, B9 en B12). Het is verkrijgbaar in capsules alsook in vloeibare vorm verdeeld in flesjes.

Herontdek uw energie terug

Herontdek uw energie terug
  • Energie

Energie vrijmaken vanuit de zonnevlecht

Hebt u last van een beklemmend gevoel? Een knoop in de maag? Bent u gestresseerd? Moe? Om u beter te voelen, zou u zich kunnen concentreren op uw zonnevlecht, de ontvanger van uw stemmingen en energieën.

  • Energie

Om energie te krijgen moet u sporten!

Zelfs als klinkt het niet logisch, regelmatig bewegen zorgt voor meer energie. We leggen het u uit in dit artikel!

  • Energie

12 voedingsmiddelen om uw batterijen weer op te laden in de lente

In de lente, net als in elk ander seizoen, loont het de moeite om deze twaalf voedingsmiddelen, die bekend staan om hun energetische kwaliteiten, te consumeren!