Wat zijn de gevolgen van stress op ons lichaam?
FeelHealthy > Blog > Wat zijn de gevolgen van stress op ons lichaam?

Wat zijn de gevolgen van stress op ons lichaam?

We gaan allemaal door periodes van stress. Maar weet u welke invloed deze gevoelens hebben op het lichaam? We leggen het u uit en geven tips over hoe u dit moet aanpakken!

 

Elke dag worden we geconfronteerd met stresssituaties: een belangrijke presentatie, wachten op een beslissing, een verandering van programma enz. Op lange termijn riskeert uw lichaam te lijden onder de gevolgen van deze situaties.

 

Wat is stress?

 

Stress is een verdedigingsmechanisme van het lichaam dat ons in staat stelt te reageren op een situatie die de hersenen als gevaarlijk of nieuw beoordelen.

 

In een situatie die stress veroorzaakt, zullen de hersenen een reeks neurotransmitters en hormonen activeren, zoals cortisol, dat de bloeddruk regelt, of noradrenaline, dat bijdraagt tot een verhoging van de bloeddruk en de hartslag.

 

Wat zijn de gevolgen voor uw lichaam?

 

Op het immuunsysteem

 

Stress versnelt de veroudering van de cellen. Ook de kans op kanker of infectieziekten neemt toe. In het algemeen verouderen de organen sneller en wordt het immuunsysteem zwakker.

 

Op de hersenen

 

Wanneer men met een stressvolle situatie wordt geconfronteerd, zijn het de hersenen die het signaal geven om neurotransmitters en hormonen te activeren. Deze laatste hebben de taak de stresssituatie zo goed mogelijk te beheersen.

 

Wanneer stresssituaties echter te vaak voorkomen, raakt het lichaam uitgeput en lijden de hersenen onder de gevolgen. Zo blokkeren cortisolmoleculen de aanmaak van neuronen in de hippocampus. Op lange termijn kan deze blokkade leiden tot depressie.

 

Op het cardiovasculaire systeem

 

Het cardiovasculaire systeem wordt ook aangetast door te regelmatige stresssituaties. In deze situaties stijgt de bloeddruk, wat op lange termijn kan leiden tot ziektes of hartaanvallen.

 

Op het spijsverteringsstelsel

 

Het spijsverteringsstelsel lijdt onder de gevolgen van stressvolle situaties. Opgeblazen gevoel, reflux ...

 

Dit kan ook gevolgen hebben voor de eetlust. In een stresssituatie hebben we vaak geen honger en ontzeggen we ons lichaam dus brandstof.

 

Op de emotionele toestand

 

Chronische stress veroorzaakt ook veel reacties op het gevoelssysteem. Het gaat dan om geheugenproblemen, angst, rusteloosheid en slaapstoornissen.

 

Omgaan met stress

 

Natuurlijk kunt u leren uw stress te beheersen. Gezondheidswerkers kunnen u advies geven over stressbeheersing: sofrologie, ademhalingsoefeningen, mindfulness, enz.

 

Regelmatige lichaamsbeweging is ook een goede manier om ongewenste stress te verlichten. Dit kunnen sporten zijn zoals hardlopen, wandelen, zwemmen...

 

Hobby's zijn ook een goed alternatief: tuinieren, artistieke activiteiten, ... Hiermee kunt u zich ontspannen door te doen wat u leuk vindt.

 

Zo niet, dan is Sediplus Relax Forte er om u te helpen. Dit voedingssupplement is bevat natuurlijke plantenextracten* en vitamine B1 die u helpen die stressvolle momenten te bestrijden.

*Citroenmelisse, Ashwagandha, 

SEDIPLUS Relax Forte

SEDIPLUS Relax Forte is een voedingssupplement op basis van hoogwaardige plantenextracten die geselecteerd werden voor hun doeltreffende werking.

SEDIPLUS Relax Forte is een natuurlijk hulpmiddel dat helpt tijdens perioden van intense tijdelijke stress.

Bij tijdelijke stress wordt aanbevolen om 1 tablet per dag in te nemen (vanaf 12 jaar).

SEDIPLUS Relax Forte

SEDIPLUS Relax Forte
  • Immuniteit
  • Relax

Lachen bestrijdt stress en versterkt de immuniteit

Wat als u, om in vorm te blijven, eerst zou moeten lachen? Lees meer over de gezondheidsvoordelen van lachen.

  • Relax

Stress heeft gevolgen die niet onderschat mogen worden!

Wanneer stress zich opstapelt, moeten we oppassen dat hij niet de overhand neemt, want dat tast geleidelijk onze gezondheid aan.

  • Relax

Veroorzaken files stress?

Wist u dat files een impact hebben op uw geestelijke gezondheid? We leggen u uit waarom.