Voelt u zich steeds moe? Lees onze adviezen om weer in vorm te komen
FeelHealthy > Blog > Voelt u zich steeds moe? Lees onze adviezen om weer in vorm te komen

Voelt u zich steeds moe? Lees onze adviezen om weer in vorm te komen

 

Voelt u zich steeds moe? Door enkele goede gewoonten aan te nemen, kunt u weer in vorm komen!

 

Voelt u zich regelmatig moe ondanks schijnbaar verkwikkende nachten? Door enkele van uw gewoonten te veranderen, kunt u uw lichaam een boost geven en weer in vorm komen.

 

Maar wees toch voorzichtig: als deze toestand aanhoudt, maakt u best een afspraak met uw arts om na te gaan of er geen gezondheidsprobleem is!

 

Wat kunt u veranderen?

 

Drink voldoende

 

Drinkt u voldoende water gedurende de dag? Gemiddeld moet u 2 liter water per dag drinken om aan de behoeften van uw lichaam te voldoen.  Als u gedurende de dag niet genoeg water drinkt, voelt u zich vermoeider en prikkelbaarder. Neem dus de goede gewoonte om uzelf te verplichten voldoende water te drinken:

 

- drink voordat u dorst krijgt;

- zorg ervoor dat u steeds water bij de hand hebt.

 

Neem een ontbijt

 

We horen regelmatig dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is. Dit is niet zonder reden. Als u het ontbijt overslaat, geeft u uw lichaam niet de energie die het nodig heeft om weer op gang te komen na het nachtelijke vasten.

 

Neem dus opnieuw de gewoonte om uw dag te beginnen met een volledig ontbijt! Verwen uw lichaam met eiwitten, koolhydraten, vezels... U zult het verschil voelen en voorkomen dat u ongewild tussendoor gaat snacken.

 

Ruim op

 

Hoe verrassend het ook lijkt, een rommelige omgeving maakt u moe en beïnvloedt uw concentratievermogen. In een wanordelijke omgeving richten uw hersenen zich namelijk onbewust op dit specifieke kenmerk ervan. Neem dus elke dag de tijd om op te ruimen. Als uw bureau er bijvoorbeeld rommelig bijligt, neem dan enkele minuten de tijd voordat u naar huis vertrekt om op te bergen. Zo begint u de volgende dag met een ‘clean desk’ en kunt u zich volledig op uw werk concentreren.

 

Zet de schermen uit

 

Het is een feit dat velen van ons het grootste deel van de dag voor een scherm doorbrengen. Achter onze computer op het werk, 's avonds voor de tv of onze smartphone... Sommigen van ons laten zich zelfs meeslepen door de eindeloze stroom video's op bekende apps, tot het punt dat er een deel van de nacht aan opgeofferd wordt.  Leer dus om meer tijd zonder schermen door te brengen en die tijd te gebruiken om vrienden op te zoeken, een wandeling te maken of te lezen. De mogelijkheden zijn talrijk! Naast het herwinnen van energie is het ook een manier om herinneringen aan te maken met uw geliefden.

 

Slaap (met mate)

 

Het is ook belangrijk om bepaalde slaapgewoonten aan te nemen. Als u niet op vaste tijdstippen gaat slapen of als u een nachtuil bent, zal uw energieniveau daaronder lijden. Vindt u het anderzijds leuk om uit te slapen en middagdutjes te doen? Overdrijf hier niet mee, want dat kan ook gevolgen hebben voor uw nachten en dus voor uw energiereserves! Voor een betere nachtrust kunt u beginnen met het uitschakelen van schermen voordat u gaat slapen of vermijden dat u al in de zetel in slaap valt. 

 

1https://www.passeportsante.net/fr/Actualites/Dossiers/ArticleComplementaire.aspx?doc=eau_questions_sante_do

2 https://www.futura-sciences.com/sante/questions-reponses/nutrition-sante-petit-dejeuner-ideal-8151/

3 https://www.art-emis.fr/blog/debarras-de-maison/encombrement-stress

4 https://lebonusagedesecrans.fr/essentiel-a-savoir/consequences-usage-excessif/

  • Energie

12 voedingsmiddelen om uw batterijen weer op te laden in de lente

In de lente, net als in elk ander seizoen, loont het de moeite om deze twaalf voedingsmiddelen, die bekend staan om hun energetische kwaliteiten, te consumeren!

  • Slaap

Hoeveel uur slaap hebt u werkelijk nodig?

Wat het aantal uren slaap betreft, bestaat er geen absoluut cijfer. Er zijn nu eenmaal grote en kleine slapers. Vermoeidheid en slaperigheid zijn tekenen dat u onvoldoende slaapt!