Hoeveel uur slaap hebt u werkelijk nodig?
FeelHealthy > Blog > Hoeveel uur slaap hebt u werkelijk nodig?

Hoeveel uur slaap hebt u werkelijk nodig?

Wat het aantal uren slaap betreft, bestaat er geen absoluut cijfer. Er zijn nu eenmaal grote en kleine slapers. Vermoeidheid en slaperigheid zijn tekenen dat u onvoldoende slaapt!

 

Doorbreek de mythe!

Vertrouw voor uw slaap bovenal op uw interne klok. Integendeel tot wat hardnekkig wordt beweerd, hoeft een goede nachtrust niet noodzakelijk 8 uur te duren. We hebben niet allemaal evenveel slaap nodig. Na analyse van 300 wetenschappelijke studies heeft de National Sleep Foundation (NSF), een Amerikaanse organisatie die zich richt op slaapeducatie, een grafiek samengesteld met het benodigde aantal uren slaap per levensfase. Zoals te verwachten was, hebben pasgeborenen (0-3 maanden) de meeste slaap per dag nodig: tussen 14 en 17 uur. Tieners (14-17 jaar) hebben 8-10 uur slaap per nacht nodig. Volwassenen (26-64 jaar) hebben tussen 7 en 9 uur slaap nodig en mensen van 65 jaar en ouder hebben 7 tot 8 uur slaap per dag nodig.

“Het is belangrijk deze cijfers te kennen, want we slapen gemiddeld een derde van ons leven en onze gezondheid steunt voor een groot deel op de kwaliteit van onze nachtrust en de hoeveelheid slaap die we onszelf gunnen”, legt Charles Czeisler uit, voorzitter van de raad van advies van de National Sleep Foundation.

“Desondanks is het belangrijk aandacht te schenken aan uw eigen behoeftes, die kunnen wijzigen in functie van verschillende omstandigheden. Als u het aantal uur naleeft dat wordt aanbevolen voor uw leeftijd en u zich toch vermoeid voelt overdag, dan kan dit een teken zijn dat uw slaapomstandigheden of uw omgeving niet ideaal zijn, of dat uw behoeftes veranderd zijn.”

 

Het juiste ritme terugvinden

Om opnieuw aan te knopen met uw interne klok, moet u gaan slapen wanneer u echt moe bent en elke dag op hetzelfde uur opstaan, ook in het weekend! In bed blijven liggen en het inslapen trachten te forceren is nutteloos. Als de slaap niet komt na 20 minuten, staat u beter op, doet u een rustige activiteit en gaat u weer slapen wanneer u de slaap voelt opkomen. Een andere hardnekkige mythe is het belang van het tijdstip waarop u gaat slapen. Neen, de uren voor middernacht tellen niet dubbel en herstellen niet meer dan de volgende. Het zijn de eerste uren van de slaap, zowel voor als na middernacht, die het meest herstellen. Om weer aan te sluiten bij uw interne klok, vermijdt u best dutjes, beweegt u gedurende de dag, drinkt u best geen alcohol voor het slapengaan en vermijdt u beeldschermen in uw kamer.

 

Voor een natuurlijke kwalitatieve slaap

SEDIPLUS Sleep Forte moet 's avonds voor het slapengaan worden ingenomen. De valeriaan- en eschscholzia-extracten die het bevat, dragen bij aan een natuurlijke slaapkwaliteit en het uitgerust ontwaken. Het bevat melatonine en is alleen bedoeld voor volwassenen.

Voor een natuurlijke kwalitatieve slaap

Voor een natuurlijke kwalitatieve slaap
  • Slaap

In slaap vallen voor een scherm? Geen goed idee!

Behoort u tot diegenen die nog even een serietje moeten kijken om de slaap te kunnen vatten? Laat dit ritueel varen voor een kwalitatieve nachtrust.