Kom gezond de winter door dankzij uw voeding!
FeelHealthy > Blog > Kom gezond de winter door dankzij uw voeding!

Kom gezond de winter door dankzij uw voeding!

De winter is hier en daarmee ook zijn impact op het lichaam. Ontdek welke voedingsmiddelen u vitaminen en energie geven!

 

Het is gebruikelijk dat we in de winter wat minder energie hebben en dat het immuunsysteem wat minder weerstand biedt. Dat komt omdat de kou ons organisme beïnvloed, waardoor we vatbaarder worden voor bacteriën in de lucht. Lage temperaturen vertragen de activiteit van de cellen. Bovendien zijn de dagen korter en worden we minder blootgesteld aan de zon, wat kan leiden tot een gebrek aan vitamine D, die essentieel is voor de versterking van ons immuunsysteem.

 

Om u te helpen gezond de winter door te komen, hebben we voor u enkele voedingsmiddelen op een rijtje gezet die uw immuunsysteem een boost geven!

 

Groenten

 

Het is belangrijk om het hele jaar door groenten te eten. Tijdens het winterseizoen is het echter soms verleidelijker om rijkere maaltijden te gebruiken, zoals raclettes of fondues. En soms hebt u gewoon geen inspiratie meer.

 

Wintergroenten zijn hoofdzakelijk wortelgroenten zoals wortelen, zoete aardappelen of kool in al zijn vormen. Het zijn stuk voor stuk uitstekende vitaminebronnen!1 U kunt ook vergeten groenten zoals pastinaak uitproberen.

 

Een andere interessante groente die tussen oktober en december in de winkels ligt, is pompoen! Er zijn veel soorten pompoen, en allemaal zijn ze rijk zijn aan mineralen en sporenelementen. Deze mineralen en sporenelementen stimuleren niet alleen het immuunsysteem, maar verminderen ook het risico op tekorten, vooral aan ijzer.

 

Er zijn vele manieren om pompoenen te bereiden: gekookt, gepureerd, geroosterd enz. En hoe u ze ook bereidt, ze zijn steeds rijk aan vitamines en vezels.

 

Vis

Het wordt aanbevolen om minstens twee keer per week vis te eten, zelfs in de winter!2 Sommige vissoorten zijn weliswaar vetter, maar dan gaat het om vetten die goed zijn voor het immuunsysteem, met name omega 3-vetzuren. Deze laatste beperken het risico op hart- en vaatziekten.

 

Vis is ook rijk aan sporenelementen, vitamines en mineralen. Het eten van vis is een goede manier om fosfor, jodium en vitamine A, D en E binnen te krijgen!

 

Zalm, sardines, makreel, kabeljauw... er zijn veel soorten om uit te kiezen zodat u gemakkelijk kunt variëren!

 

Citrusvruchten

Op het eerste gezicht lijkt het misschien vreemd in deze periode, maar denk aan Sinterklaas en de mandarijnen of clementines die hij bracht! Pompelmoes is ook een uitstekend tussendoortje.

 

Het eten van citrusvruchten versterkt uw immuniteit en beschermt uw hart.3 Dit is te danken aan de grote hoeveelheid magnesium, kalium, calcium en antioxidanten die deze vruchten bevatten. U kunt ook uw cholesterolgehalte onder controle houden dankzij de aanwezige vezels.

 

Chocolade

 

Als u niet overdrijft, heeft pure chocolade veel voordelen voor uw lichaam.4 Hij is rijk aan magnesium, fosfor, ijzer enz. Hij beschermt uw hart en helpt uw immuunsysteem te ondersteunen. Hij is ook een uitstekende antioxidant!

 

Natuurlijk moet pure chocolade, zoals alle goede dingen, met mate worden geconsumeerd!

 

Naast een evenwichtige voeding kunt u DEFATYL Immunity overwegen om uw immuunsysteem te ondersteunen (dankzij vitamine C, D, zink en selenium) .

 

 

_____________________________

 

1 https://www.santemagazine.fr/alimentation/aliments-et-sante/legumes/10-conseils-pour-faire-le-plein-de-fruits-et-legumes-en-hiver-175446

2 https://www.observatoire-sante.fr/tous-les-bienfaits-du-poisson-pour-la-sante/

3 https://observatoire-des-aliments.fr/sante/agrumes-en-hiver-vitamines-et-antioxydants

4https://www.passeportsante.net/fr/Actualites/Dossiers/DossierComplexe.aspx?doc=chocolat-tresor-de-bienfaits-pour-la-sante

Ondersteunt uw natuurlijke afweer en optimaliseert uw energie

DEFATYL Immunity is een voedingssupplement dat samengesteld is met kwalitatieve ingrediënten die geselecteerd werden voor hun wetenschappelijk bewezen doeltreffendheid.

Ondersteunt uw natuurlijke afweer en optimaliseert uw energie

Ondersteunt uw natuurlijke afweer en optimaliseert uw energie
  • Immuniteit

8 voedingscategorieën om uw immuunsysteem te versterken

Het immuunsysteem kan gemakkelijk worden versterkt door de juiste voeding. Hier zijn 8 categorieën van voedingsmiddelen om dagelijks uit te kiezen!

  • Energie

8 tips om wintermoeheid te voorkomen

Om u te helpen uw energie en vitaliteit tijdens de wintermaanden op peil te houden, volgen hier enkele ideeën om de strijd aan te binden met futloosheid.

  • Immuniteit

Welke rol spelen de darmen in onze immuniteit?

Wist u dat de darmen, naast hun rol in de spijsvertering, het belangrijkste afweerorgaan van uw lichaam zijn? We leggen het u uit.