Genieten van uw vitaliteit na uw 50ste
FeelHealthy > Blog > Genieten van uw vitaliteit na uw 50ste

Genieten van uw vitaliteit na uw 50ste

Iedereen droomt ervan om gezond te blijven na zijn 50ste. Maar met de tijd ondergaat het lichaam veranderingen. Het energiepeil schommelt, en ook gewoonten evolueren ... Maar u hoeft geen schrik te hebben! Door een gezonde levensstijl aan te nemen, blijft u in topvorm. Hier volgen enkele tips.

 

Let op uw voeding

 

Het is de brandstof van ons lichaam, en voorziet het van de vitaminen en mineralen die het nodig heeft om goed te kunnen functioneren.

Daarom is het belangrijk om een evenwichtige voeding aan te houden. Geef de voorkeur aan voedingsmiddelen die uw immuunsysteem en uw energie stimuleren.

 

Blijf bewegen

 

Een zittende levensstijl is slecht voor uw gezondheid. In de zetel blijven hangen heeft nadelige gevolgen voor uw conditie. Eén advies: beweeg! Dit zal zowel uw lichamelijke als mentale gezondheid bevorderen.

Wandelen is bijvoorbeeld een goede manier om lichamelijk actief te zijn. U beweegt zonder het gevoel te hebben dat u uw lichaam tot het uiterste dwingt. Studies hebben aangetoond dat dagelijks wandelen bevorderlijk is voor uw levensverwachting, en bijdraagt tot de vermindering van cardiovasculaire risico’s en tot de versteviging van de botten[1] ... De voordelen zijn legio.

Aarzel dus niet om van de terugkeer van het mooie weer te profiteren en een wandeling te maken, alleen, met het gezin of met vrienden!

We hebben het nu over wandelen. Maar welke sport u ook wilt beoefenen: ga ervoor! Er is geen leeftijdsgrens om te leren en te ontdekken!

 

Blijf nieuwsgierig

 

Lichamelijke gezondheid is belangrijk, maar de mentale gezondheid ook. Gedurende ons hele leven worden de neuronen vernieuwd en evolueren de hersenen. Blijf nieuwe dingen leren, nieuwe plaatsen ontdekken, reizen, lezen! Er is geen leeftijdsgrens als het om leren gaat!

 

Stop met gestresseerd zijn

 

Stress is onvermijdelijk en kan door vele situaties worden veroorzaakt. Maar voor uw welzijn is het beter om stress te vermijden. De gevolgen ervan zijn inderdaad schadelijk voor uw gezondheid: slaapstoornissen, nervositeit, geheugenproblemen, verzwakking van uw immuunsysteem[2] ...

Er bestaan tal van natuurlijke methodes om stress tegen te gaan: meditatie, sofrologie, yoga, ademhalingsoefeningen, enz. Ook hobby's kunnen u helpen ontspannen: tuinieren, koken, lezen ... Deze lijst is uiteraard onvolledig en hangt af van persoon tot persoon!

Voedingssupplementen op basis van planten kunnen u helpen uw stress onder controle te houden.

 

Zoek personen op die u dierbaar zijn

 

Het dagelijkse leven neemt soms de overhand en agenda’s zitten vaak boordevol. En dan wordt het moeilijk om personen op te zoeken die u dierbaar zijn.

Maar kent u de voordelen van het zien van mensen die u leuk vindt? U houdt hierdoor een zeker ritme aan en bovenal stimuleert u uw immuunsysteem[3].

Dit is dus een goede reden om etentjes te organiseren met vrienden, en om tijd door te brengen met uw partner of uw gezin. U hebt gegarandeerd een leuke tijd, én u versterkt uw immuniteit. Uw lichaam zal u dankbaar zijn!

 

Draag zorg voor uw slaap

 

Na de leeftijd van 50 jaar heeft men de neiging om slechter te gaan slapen en is slapen niet meer zo verkwikkend[4]. Daar kunnen veel redenen voor zijn: gezondheidsproblemen (bv. het rustelozebenensyndroom), veranderingen in uw leven (kinderen die verhuizen ...), ...

Slapeloosheid, moeite hebben om in slaap vallen ... het lichaam lijdt er als eerste onder. Minder alertheid, hoofdpijn, rusteloosheid zijn slechts enkele van de gevolgen van slaaptekort. Door zorg te dragen voor uw slaap, blijft u in topvorm. Hiervoor zijn er, naast een gezonde levensstijl, bepaalde gewoonten die u een goede vitaliteit garanderen vanaf het moment dat u wakker wordt. Denk bijvoorbeeld aan op vaste tijden naar bed gaan en opstaan, het vermijden van vroegtijdige dutjes en 's avonds niet te veel eten of drinken.

 

Onze voedingssupplementen kunnen u helpen om uw vitaliteit te behouden, beter te slapen of te ontspannen.

 

 


[1] https://www.cchst.ca/oshanswers/psychosocial/walking.html

[2] https://www.medecindirect.fr/blog/20190309-stress-consequences-corps

[3] https://observatoireprevention.org/2017/05/03/lisolement-social-important-facteur-de-risque-de-mortalite-prematuree/

[4] https://www.reponses-bien-vieillir.fr/bien-dans-son-corps/le-sommeil-apres-50-ans/

Meer energie om van het leven te genieten

Om jaar na jaar in vorm te blijven en uw energie en vitaliteit te behouden, kiest u DEFATYL 50+.

DEFATYL 50+ geeft u meer energie zodat u met volle teugen van het leven kan genieten!

Onze lichaamscellen hebben voldoende vitamines, mineralen en aminozuren nodig om in vorm te blijven. Als het lichaam deze stoffen niet meer krijgt, kan het de vitaliteit, energie en weerstand aantasten.

DEFATYL 50+ is een voedingssupplement op basis van L-carnitine, L-arginine, het co-enzym Q10, magnesium en vitamine B1, B2, B6, B9 en B12.

Dankzij zijn innovatieve formule is DEFATYL 50+ een aangepast voedingssupplement voor mensen van 50 jaar en ouder. Het geeft energie en helpt vermoeidheid en uitputting te bestrijden. Het helpt ook om het immuunsysteem te versterken.

Meer energie om van het leven te genieten

Meer energie om van het leven te genieten
  • Energie

12 voedingsmiddelen om uw batterijen weer op te laden in de lente

In de lente, net als in elk ander seizoen, loont het de moeite om deze twaalf voedingsmiddelen, die bekend staan om hun energetische kwaliteiten, te consumeren!

  • Energie

Energie vrijmaken vanuit de zonnevlecht

Hebt u last van een beklemmend gevoel? Een knoop in de maag? Bent u gestresseerd? Moe? Om u beter te voelen, zou u zich kunnen concentreren op uw zonnevlecht, de ontvanger van uw stemmingen en energieën.

  • Immuniteit

Alles over vitamine E

Vitamine E, een krachtige antioxidant, versterkt uw immuunsysteem en beschermt tegen een aantal chronische aandoeningen. Hier is alles wat u erover moet weten!