5 tips om goed te slapen bij warm weer
FeelHealthy > Blog > 5 tips om goed te slapen bij warm weer

5 tips om goed te slapen bij warm weer

1. Laat de lucht circuleren!

 

Zelfs als u geen airconditioning hebt, kunt u een minimum aan koelte behouden door een luchtstroom te creëren: zet uw slaapkamerraam en dat van een andere kamer open en laat de deur open. Een ventilator kopen is de beste investering voor hete zomers. 

“In een oververhitte kamer is het moeilijker om een redelijke lichaamstemperatuur te handhaven. Maar dit is absoluut noodzakelijk om de diepe herstellende slaapfasen te bereiken, en om de slaapcycli te laten aansluiten zonder midden in de nacht wakker te worden,” benadrukt apothekeres Pascale Denis.

 

2. Zet uw computer uit
 

Niet alleen is het blauwe licht van schermen een geduchte vijand voor uw slaap, maar een computer die aanstaat in de slaapkamer straalt extra warmte uit. Lange updates tijdens de nacht moeten absoluut vermeden worden.

 

3. Water, niets dan water!

 

Gekoeld water drinken, net als een koude douche, helpt om uw lichaamstemperatuur te verlagen. Kies altijd voor alcoholvrije dranken, want alcohol kan uw slaap verstoren. Bovendien werkt alcohol vochtafdrijvend!

 

4. Bereid uw slaap voor

 

Neem een lauwe douche vlak voordat u naar bed gaat, want dan koelt u snel af. Droog u af, maar niet volledig, zodat uw lichaam vochtig blijft. U kunt ook een spray gebruiken en uzelf regelmatig benevelen met waterdruppels. Draag lichte katoenen slaapkleding en slaap zonder laken of deken. 

Slaap op uw bed en niet onder lakens. Als u niet onbedekt kunt slapen, kies dan voor linnen of katoenen beddengoed. Een extra tip: leg uw lakens in de vriezer. Een handdoek, een knuffel of een kussensloop volstaan ook: het gaat erom dat u iets kouds bij de hand hebt om uw bed af te koelen.

 

5. Eet licht!

 

De spijsvertering duurt altijd langer en verloopt moeizamer na een zware maaltijd. Dus ga voor salades en vers fruit! “Wat u overdag eet, heeft invloed op de kwaliteit van uw slaap,” benadrukt Pascale Denis, “ik raad aan te kiezen voor licht voedsel in kleine hoeveelheden om te voorkomen dat het spijsverteringsstelsel overbelast raakt en warmte produceert.”

Voor een natuurlijke slaapkwaliteit

SEDIPLUS Sleep is een voedingssupplement op basis van een gestandaardiseerd valeriaanextract dat bijdraagt ​​aan een natuurlijke kwalitatieve slaap. Het is bedoeld voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar.

Voor een natuurlijke slaapkwaliteit

Voor een natuurlijke slaapkwaliteit
  • Slaap

Hoeveel uur slaap hebt u werkelijk nodig?

Wat het aantal uren slaap betreft, bestaat er geen absoluut cijfer. Er zijn nu eenmaal grote en kleine slapers. Vermoeidheid en slaperigheid zijn tekenen dat u onvoldoende slaapt!

  • Slaap

Kent u uw slaapbehoeften?

We zijn allemaal verschillend als het op slapen aankomt. Maar hebt u uw behoeften al eens geanalyseerd? We vertellen er u alles over!