Tank vitamines met peulvruchten!
FeelHealthy > Blog > Tank vitamines met peulvruchten!

Tank vitamines met peulvruchten!

Gedroogde bonen, linzen, kikkererwten... Vaak worden deze gedroogde groenten over het hoofd gezien, ook al bieden ze veel gezondheidsvoordelen. We vertellen u er alles over!

 

Het eten van de juiste voedingsstoffen levert de bouwstenen die het lichaam nodig heeft om dagelijks optimaal te functioneren. Peulvruchten worden vaak vergeten, maar ze zijn rijk aan heilzame werkstoffen voor ons lichaam. 

 

De term peulvruchten dekt verschillende variëteiten: kikkererwten, allerlei soorten linzen, soja, bonen enz. Sommige van deze peulvruchten worden zelfs al sinds de prehistorie geteeld. Ze zijn niet alleen goedkoop, maar ook rijk aan vitaminen en mineralen. Dit betekent dat ze ons immuunsysteem het hele jaar door ondersteunen!

 

Ze kunnen ook op veel verschillende manieren worden bereid. De enige beperking is dat sommige in water geweekt moeten worden voor het koken. Aarzel niet om u te informeren voor u ze bereidt.

 

Hier volgt een overzicht van hun goede eigenschappen.

 

Rijk aan vitaminen en mineralen

 

Peulvruchten zijn een belangrijke bron van vitaminen en mineralen. Daartoe behoren vitamine A en B8, ijzer, magnesium enz. Ze zijn ook een uitstekend alternatief voor vlees, dat dezelfde elementen bevat.

 

Een hele reeks vitaminen dus die we nodig hebben om ons immuunsysteem te ondersteunen!

 

Voordelen voor het spijsverteringsstelsel

 

Peulvruchten zijn rijk aan vezels. Deze zijn essentieel voor de goede werking van ons darmstelsel. Deze vezels dragen ook bij tot de regulering van het cholesterolgehalte.

 

Een ander voordeel voor het darmstelsel is dat peulvruchten intact in de darmen terechtkomen. Ze worden niet afgebroken in de maag zoals de meeste voedingsmiddelen. Daardoor dragen ze bij tot de gezondheid van de microbiota in onze darmen.1

 

Ideaal als u op uw voeding wilt letten

 

Peulvruchten zijn rijk aan koolhydraten en vezels en geven u sneller een voldaan gevoel. Dit is ook te danken aan het feit dat peulvruchten een lage glycemische index hebben.

 

Dit betekent dat u minder eet en ook hongeraanvallen vermijdt. Gedaan met ongewenste tussendoortjes!

 

Preventie van stofwisselingsstoornissen

De vezels in peulvruchten zijn een echte bondgenoot voor onze gezondheid, met name om de opname van vetten en cholesterol te verminderen en te voorkomen dat ongewenste elementen in de darmen stagneren. 

 

Een studie heeft ook aangetoond dat het eten van peulvruchten het risico op darmkanker met 38% vermindert.

 

_________________________________________

 1 https://www.medisite.fr/nutrition-microbiote-les-benefices-des-fruits-rouges-et-legumineuses.5625333.524222.html

  • Energie

Het heilzame effect van koffie op het lichaam

Koffie, de op één na meest geconsumeerde drank ter wereld, heeft veel goede eigenschappen. Ontdek ze hier!

  • Immuniteit

De heilzame werking van kruiden op de immuniteit

Stimuleer uw immuniteit door kruiden in de keuken te gebruiken! We leggen het u uit.