De heilzame werking van kruiden op de immuniteit
FeelHealthy > Blog > De heilzame werking van kruiden op de immuniteit

De heilzame werking van kruiden op de immuniteit

Ze zijn overal om ons heen en toch denken we er niet aan om van hun gunstige invloed gebruik te maken! Het integreren van planten en kruiden in onze voeding is heilzaam voor ons lichaam en onze immuniteit!

 

Kruiden of specerijen in maaltijden verwerken is voor veel mensen geen vanzelfsprekende reflex. Decennialang waren deze ingrediënten echter niet weg te denken uit de familiale keuken. Genezers en kruidendokters behandelden toen tal van kwalen met planten.

 

De terugkeer van deze planten in onze keukens stelt ons in staat opnieuw te profiteren van hun deugden en voordelen, met name op het gebied van onze immuniteit.

 

Hier is een overzicht van de kruiden en planten die u gemakkelijk in uw voeding kunt gebruiken!

 

Tijm

 

Deze plant, die u zowel in uw tuin als in een pot in de keuken kunt kweken, biedt vele voordelen! Opmerkelijke eigenschappen van tijm zijn:

 

  • de effecten op KNO-ziekten en op luchtwegaandoeningen dankzij de slijmoplossende eigenschappen;
  • de antioxiderende eigenschappen, die het ontstaan van bepaalde kankers en degeneratieve ziekten helpen te voorkomen;
  • het hoge ijzergehalte dat bijdraagt tot de vorming van rode bloedcellen;
  • de werking bij bepaalde spijsverteringsstoornissen zoals een opgeblazen gevoel of wanneer de spijsvertering moeilijk verloopt;
  • ...

 

Dit is slechts een greep uit de vele weldaden van tijm. Hij kan op verschillende manieren worden geconsumeerd. Het eenvoudigste is natuurlijk als infusie. Tijm kan echter ook gemakkelijk in maaltijden worden verwerkt. U kunt een kruidentuiltje maken van tijm, peterselie en laurierblaadjes, en in uw bereiding doen en laten trekken. Het geeft uw maaltijd niet alleen meer smaak, maar zorgt ook voor vitamines en antioxidanten.

 

Salie

Ook salie wordt onderschat en enigszins verwaarloosd in onze voeding! Net als tijm heeft salie veel goede eigenschappen:

 

  • Hij verbetert onze cognitieve functies en vermindert onrust bij Alzheimerpatiënten.
  • Hij regelt op doeltreffende wijze de spijsvertering, met name door de maag te verlichten na een zware maaltijd.

 

Salie is ook effectief bij het reguleren van de menstruatiecyclus en het verzachten van menstruatiepijnen. Door zijn antibacteriële eigenschappen is hij ook een uitstekend supplement wanneer u last hebt van keelpijn.

 

De sterke smaak van deze plant maakt hem tot een perfecte aanvulling op vele gerechten en zelfs desserts. U kunt de blaadjes fijnhakken en aan een saus toevoegen. Salie gaat goed samen met een vinaigrette, om uw maaltijd extra pit te geven! Het gebruik als infusie is misschien minder bekend, maar is net zo goed vanwege de smaak als vanwege de voordelen voor uw lichaam.

 

Basilicum

Wat is er lekkerder dan een paar blaadjes basilicum om je salade met tomaat en mozzarella mee te garneren? Naast zijn heerlijke smaak heeft basilicum vele eigenschappen en kan het op tal van manieren worden gebruikt.

 

Het belangrijkste voordeel van basilicum is zijn rijkdom aan antioxidanten, moleculen die de door oxidatieve stress veroorzaakte schade neutraliseren. Oxidatieve stress wordt veroorzaakt door vele factoren (roken, zon, stress enz.) en kan de celkern aantasten en de genetische code wijzigen. Dit kan leiden tot het ontstaan van degeneratieve of hart- en vaatziekten.

 

Op het vlak van de spijsvertering kan basilicum brandend maagzuur verlichten, de spijsvertering verbeteren of een opgeblazen gevoel verminderen.

 

Om te profiteren van de voordelen van basilicum zijn er tal van mogelijkheden: verwerkt in een saus, gedroogd, in een salade, in pesto of zelfs in een infusie!

 

Er bestaan veel planten en kruiden die heilzaam zijn voor ons lichaam. Ze vormen echter steeds een aanvulling op een evenwichtige voeding.

 

 

 

Indien nodig kunt u uw immuunsysteem ondersteunen met DEFATYL Immunity (dankzij vitamine C, D, zink en selenium).

  • Immuniteit

8 voedingscategorieën om uw immuunsysteem te versterken

Het immuunsysteem kan gemakkelijk worden versterkt door de juiste voeding. Hier zijn 8 categorieën van voedingsmiddelen om dagelijks uit te kiezen!

  • Immuniteit

U omringen met planten en ze consumeren is goed voor uw immuniteit

De consumptie van bepaalde planten kan de immuniteit verhogen. Maar wist u dat ze ook nuttig kunnen zijn als ze zich gewoon in uw omgeving bevinden?

  • Immuniteit

De antivirale rol van onze voeding

Op uw voeding letten is een natuurlijke manier om uw immuunafweer te versterken. Hieronder vindt u een overzicht van zorgzame voedingsstoffen.