Stressvrij eindejaarsfeesten? Dat kan!
FeelHealthy > Blog > Stressvrij eindejaarsfeesten? Dat kan!

Stressvrij eindejaarsfeesten? Dat kan!

Maakt u zich elk jaar, wanneer de eindejaarsfeesten naderen, weer zorgen over alle dingen die moeten gebeuren? Dat hoeft niet, wij helpen u om u op deze periode voor te bereiden!

 

Als de eindejaarsperiode voor u synoniem is aan angst en stress, weet dan dat u niet de enige bent. Veel mensen zijn nog steeds bang voor deze periode van het jaar: cadeautjes zoeken, de feestmaaltijd bereiden, de voorbereidingen die daarbij horen enz. Sinds enkele jaren duikt de term ‘natalofobie’ op, die kan worden samengevat als een angststoornis die verband houdt met de eindejaarsfeesten.

 

Om u te helpen deze periode met een gerust hart door te komen, zetten we enkele adviezen voor u op een rijtje!

 

Een goede organisatie

 

Zoals in zovele situaties, is een goede organisatie een van de sleutels tot gemoedsrust. Plan alles wat in deze periode wordt voorzien. U kunt, bijvoorbeeld, lijstjes maken.

 

Als u de gastheer of gastvrouw bent voor een diner, neem dan de tijd om de dag zo te organiseren dat u er ook van kunt genieten. U kunt nu al beslissen of u zelf kookt of dat u beroep doet op een cateraar. De tweede optie heeft het voordeel dat u meer van uw gezelschap kunt genieten. Inderdaad, uw enige taak zal zijn om het nodige op te warmen en verder kunt u gezellig tijd doorbrengen met uw gasten!

 

Houdt u van koken? Als u eenmaal het menu hebt bepaald, zijn lijstjes een goede manier om ervoor te zorgen dat u niets vergeet.

 

U kunt ook een retroplanning maken. Zo bent u er zeker van dat u al uw boodschappen kunt doen zonder dat u zich hoeft te haasten en het risico loopt dingen te vergeten.

 

Anticipeer

 

Om uw organisatie compleet te maken, kunt u anticiperen! Nog op het laatste moment zaken willen doen is een grote bron van stress en dat willen we dit jaar vermijden.

 

U kunt uw cadeaus bijvoorbeeld het hele jaar door kopen. Niets houdt u tegen om ze een paar maanden verborgen te houden. Bovendien vindt u misschien wel onverwacht het ideale geschenk in een onbekend steegje waar u toevallig doorwandelt. Het is ook een manier om uw uitgaven te spreiden en niet geconfronteerd te worden met een berg kosten in december.

 

Als u maaltijden bestelt bij een cateraar, reserveer dan niet de dag voor het feest. Dit zal u gemoedsrust geven, want u hoeft uw bestelling alleen maar af te halen.

 

Dit werkt ook wanneer u zelf kookt. Veel winkels nemen bestellingen aan. En zo heeft u bovendien minder kans om dingen te vergeten!

 

Maak het uzelf gemakkelijk

 

Er is niets mis mee om hulp te vragen. Zelfs als u denkt dat het uw plicht is om alles te regelen, is dat niet het geval. Als u bijvoorbeeld verantwoordelijk bent voor de maaltijd, aarzel dan niet om iemand anders te vragen om voor de drankjes te zorgen, en nog iemand anders om het dessert mee te brengen ... Ook dat is solidariteit en de spirit van Kerstmis!

 

Neem de tijd voor uzelf

 

Dit is vaak een drukke tijd van het jaar en kan veel energie kosten. Tussen de maaltijden met familie of vrienden, het begin van de vakantie ... mag u niet vergeten om tijd voor uzelf te nemen om uw batterijen weer op te laden. Ontspan, maak gebruik van deze momenten om activiteiten te doen die u plezier geven.

 

Geniet

 

Is het dat niet waar de feestdagen allemaal om draaien? Dus geniet ervan, breng tijd door met uw vrienden en familie, maak herinneringen en laat los. Dit is de beste manier om onnodige stress te vermijden!

 

Als u een moment van stress ervaart, zal SEDIPLUS Relax u helpen, dankzij zijn natuurlijke ingrediënten zoals Valeriaan, Hop, Passiebloem en Andoorn. Zo kunt u de druk van de ketel halen en rustige feestdagen doorbrengen!

SEDIPLUS Relax helpt om periodes van tijdelijke stress te overwinnen

SEDIPLUS Relax is een voedingssupplement op basis van hoogwaardige ingrediënten.

Voor een rustgevend effect gedurende de dag wordt bij volwassenen aanbevolen om 1 tot 2 tabletten na de maaltijd in te nemen, met een beetje water. De maximale dosering is 3 tabletten per dag. Voor een gezonde en goede nachtrust wordt aanbevolen om, een uur voor het slapengaan, 3 tabletten in te nemen.

SEDIPLUS Relax helpt om periodes van tijdelijke stress te overwinnen

SEDIPLUS Relax helpt om periodes van tijdelijke stress te overwinnen
  • Relax

Negen tips om stress om te zetten in positieve energie

Stress is een vast en natuurlijk onderdeel van ons leven. Dus in plaats van ertegen te vechten of er verlost van te willen raken, moeten we stress voor ons laten werken door te leren er beter mee om te gaan.

  • Relax

Onze tips om zonder stress te spreken in het openbaar

Velen onder ons vinden het moeilijk om in het openbaar te spreken. Hier zijn enkele tips om die stress te bestrijden!

  • Immuniteit
  • Relax

Lachen bestrijdt stress en versterkt de immuniteit

Wat als u, om in vorm te blijven, eerst zou moeten lachen? Lees meer over de gezondheidsvoordelen van lachen.