Slaap beter, uw lichaam zal u dankbaar zijn!
FeelHealthy > Blog > Slaap beter, uw lichaam zal u dankbaar zijn!

Slaap beter, uw lichaam zal u dankbaar zijn!

We slapen allemaal wel eens slecht. Zo nu en dan, is dit niet ernstig. Op lange termijn tast het uw lichaam aan. Dit is hoe het werkt.

 

Gemiddeld hebben we 7 tot 9 uur slaap nodig om te voorkomen dat we ons de hele dag door slaperig voelen. Het kan gebeuren dat we enkele van die uren verloren zien gaan door slapeloosheid, werk of een feestje. Als dit van tijd tot tijd gebeurt, zal het lichaam in staat zijn om dat te compenseren. Maar als het regelmatig gebeurt, zal uw lichaam eronder beginnen te lijden.

 

De gevolgen voor uw lichaam

 

Het risico op hart- en vaatziekten

 

Als u minder dan 7 uur per nacht slaapt, neemt het risico op coronaire hartziekten of een beroerte aanzienlijk toe.1

 

Als u niet genoeg slaapt, dan produceert het lichaam grote hoeveelheden hormonen. Deze verhogen het risico op hoge bloeddruk en slechte cholesterol.

 

Gewichtstoename

 

Als we slapen, produceren de hersenen hormonen, waaronder die voor honger en verzadiging. Als u last hebt van slaaptekort, wordt er te veel hongerhormoon aangemaakt en te weinig verzadigingshormoon.

 

U zult dus vaak honger hebben en geneigd zijn om zoet, vet of zout voedsel te eten.

 

De metabolische activiteit wordt ook verminderd, waardoor het energieverbruik daalt en het gewicht toeneemt.

 

De emotionele impact

 

Uw emotionele stemming wordt ook beïnvloed door slaapgebrek. Tijdens de nacht, elimineren de hersenen gifstoffen. Als deze niet goed worden afgevoerd, worden de coördinatie en het concentratievermogen aangetast, wat kan leiden tot een verminderde alertheid.

 

Bovendien scheidt de amygdala 's nachts serotonine en endorfines af terwijl u slaapt. Op lange termijn kan slaapgebrek leiden tot angststoornissen.

 

Verzwakt immuunsysteem

 

Immuuncellen worden beïnvloed door het circadiaanse ritme. Als de slaap wordt verstoord, wordt de effectiviteit van deze cellen aangetast en is de kans groter dat u ziek wordt.

 

Tijdens de nacht slaat het immuunsysteem de kenmerken van ziekteverwekkers op.

 

Kortom, slaaptekort maakt u kwetsbaarder en verhoogt de kans op het oplopen van virussen of bacteriën. Bovendien zal het lichaam er langer over doen om ze te bestrijden.

 

Genoeg slaap voor een goede gezondheid

 

Slaapbehoeften verschillen van persoon tot persoon en het is belangrijk die te respecteren. De gemakkelijkste manier om dit te doen is te luisteren naar uw lichaam en rekening te houden met uw eigen ritme. Als u moe bent, wacht u best niet te lang om naar bed te gaan. Zorg ervoor dat uw slaapkamer aangepast is, de juiste temperatuur heeft, goed verduisterd is en stil.

 

Als u last hebt van slapeloosheid, zorg dan voor een vaste, rustige routine, bij voorkeur zonder beeldschermen. Zo kan uw lichaam zich voorbereiden, met name door bepaalde hormonen zoals melatonine vrij te geven.

 

U kunt ook voedingssupplementen nemen. SEDIPLUS Sleep* en SEDIPLUS Sleep Forte** zijn supplementen die brijdagen tot de kwaliteit van de natuurlijke slaap.

 

* Sediplus Sleep bevat een Valeriaanextract dat bijdraagt tot een natuurlijke slaapkwaliteit.

** Sediplus Sleep Forte bevat een Valeriaanextract en een Eschscholzia extract die bijdagen tot een natuurlijke, kwalitatieve nachtrust en een uitgerust ontwaken.

 

_____________________________

1 https://observatoireprevention.org/2017/06/27/sommeil-sante-cardiovasculaire/

Voor een natuurlijke kwalitatieve slaap

SEDIPLUS Sleep Forte moet 's avonds voor het slapengaan worden ingenomen. De valeriaan- en eschscholzia-extracten die het bevat, dragen bij aan een natuurlijke slaapkwaliteit en het uitgerust ontwaken. Het bevat melatonine en is alleen bedoeld voor volwassenen.

Voor een natuurlijke kwalitatieve slaap

Voor een natuurlijke kwalitatieve slaap
  • Energie

8 tips om wintermoeheid te voorkomen

Om u te helpen uw energie en vitaliteit tijdens de wintermaanden op peil te houden, volgen hier enkele ideeën om de strijd aan te binden met futloosheid.

  • Slaap

Hoeveel uur slaap hebt u werkelijk nodig?

Wat het aantal uren slaap betreft, bestaat er geen absoluut cijfer. Er zijn nu eenmaal grote en kleine slapers. Vermoeidheid en slaperigheid zijn tekenen dat u onvoldoende slaapt!

  • Slaap

5 Slaaptips voor vermoeide jonge ouders

Slaapgebrek bij jonge ouders kan gevolgen hebben voor hun lichamelijke en geestelijke gezondheid. Hier zijn enkele tips om een burn-out te voorkomen!