Voorkom slapeloosheid en geniet weer van een goede nachtrust
FeelHealthy > Blog > Voorkom slapeloosheid en geniet weer van een goede nachtrust

Voorkom slapeloosheid en geniet weer van een goede nachtrust

Hebt u angst om naar bed te gaan als gevolg van slapeloosheid? Lees dan onze adviezen om u te helpen rustiger te slapen!

 

Slapeloosheid wordt door tal van symptomen gekenmerkt: moeilijk inslapen, licht slapen, 's nachts wakker worden en moeilijk weer in slaap kunnen komen, enz. Over het algemeen hebben de gevolgen van deze episoden de volgende dag of de daaropvolgende dagen hun weerslag. En in die tijd, is de kans groot dat u rusteloos in bed ligt.

 

Hoewel het mogelijk is om de oorzaak van slapeloosheid te achterhalen, zoals stress, ziekte of overmatig cafeïnegebruik, is het minder voor de hand liggend om uit deze vicieuze cirkel te raken. Wij hebben enkele tips op een rijtje gezet om u te helpen die momenten zo rustig mogelijk door te komen.

 

Zorg voor routine

We horen veel over ochtendroutines, maar wist u dat avondroutines net zo belangrijk zijn? Routines helpen u te ontspannen na een lange dag en bieden de nodige gemoedsrust, vooral in tijden van stress. Stress is een van de belangrijkste oorzaken van slapeloosheid.

 

Als het plannen van het einde van uw dag u al helpt om tot rust te komen, aarzel dan niet om ook momenten van ontspanning in te lassen. Dit kan meditatie of yoga zijn, een wandeling of een bad nemen, misschien met wat essentiële oliën.

 

Beperk het gebruik van beeldschermen

 

Ook al is dat vandaag de dag niet zo gemakkelijk, probeer toch minstens twee uur voor het slapengaan van beeldschermen weg te blijven. Het blauwe licht van beeldschermen beïnvloedt de productie van melatonine, het slaaphormoon. Blauw licht houdt u niet alleen wakker, het kan ook uw biologische klok en dus het tijdstip van inslapen beïnvloeden.

 

Eet evenwichtig

 

Het is verleidelijk om na een lange dag een tussendoortje te nemen of een maaltijd over te slaan. Maar dit is geen goed idee! Als u gaat slapen met een lege maag, loopt u het risico wakker te worden.

 

Aan de andere kant zal te veel eten gevolgen hebben voor uw slaap. U kunt last krijgen van een opgeblazen gevoel, maagpijn of reflux. Dit kan nog meer uitgesproken zijn als u alcoholische dranken of koffie hebt gedronken.

 

Kies in plaats daarvan voor een lichte, makkelijk verteerbare maaltijd!

 

 

Doe aan lichaamsbeweging

Actief zijn is een geweldige manier om in slaap te komen en van een goede nachtrust te genieten.1 Naast het verbruik van energie zal fysieke activiteit ook angst verminderen, de productie van dopamine (het gelukshormoon) verhogen en de synchronisatie van uw circadiaanse cyclus vergemakkelijken. Kortom, dit zijn allemaal elementen die bijdragen tot een goede slaap.

 

Om te profiteren van de effecten van lichaamsbeweging, is het raadzaam om maximaal 3 uur voor het naar bed gaan te trainen.

 

De weldaden van planten

 

Het wordt vaak onderschat, maar planten kunnen u helpen in slaap te vallen en een goede nachtrust bevorderen. Ze bezitten talrijke heilzame eigenschappen, zoals een kalmerend effect of bevordering van de spijsvertering. U kunt ze in verschillende vormen consumeren.

 

In een infusie helpen sommige planten u beter in slaap te vallen dan andere. Zo zijn bijvoorbeeld linde, verbena en kamille bijzonder aan te bevelen. Het drinken van warme dranken vlak voor het slapen gaan helpt u te ontspannen. Bovendien zijn ze rijk aan sporenelementen en vitaminen. De bereiding is heel eenvoudig, want u hoeft de planten alleen maar in heet water te laten trekken.

 

 

U kunt deze planten ook consumeren in de vorm van voedingssupplementen, zoals SEDIPLUS Sleep Forte. Sediplus Sleep Forte bevat extracten van Valeriaan en Eschscholzia voor een natuurlijke kwalitatieve nachtrust en om uitgerust te ontwaken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

__________________________________________

1 https://www.ipubli.inserm.fr/bitstream/handle/10608/97/expcol_2008_activite_05com.pdf?sequence=39&isAllowed=y

2 https://sante.journaldesfemmes.fr/fiches-sante-du-quotidien/2739457-infusion-bienfaits-danger-combien-par-jour-camomille-tilleul-tisane-indication/

Voor een natuurlijke kwalitatieve slaap

SEDIPLUS Sleep Forte moet 's avonds voor het slapengaan worden ingenomen. De valeriaan- en eschscholzia-extracten die het bevat, dragen bij aan een natuurlijke slaapkwaliteit en het uitgerust ontwaken. Het bevat melatonine en is alleen bedoeld voor volwassenen.

Voor een natuurlijke kwalitatieve slaap

Voor een natuurlijke kwalitatieve slaap
  • Slaap

5 Slaaptips voor vermoeide jonge ouders

Slaapgebrek bij jonge ouders kan gevolgen hebben voor hun lichamelijke en geestelijke gezondheid. Hier zijn enkele tips om een burn-out te voorkomen!