Een rustig begin van twee weken vakantie met de kinderen
FeelHealthy > Blog > Een rustig begin van twee weken vakantie met de kinderen

Een rustig begin van twee weken vakantie met de kinderen

Onze tips voor een stressvrije vakantie met kinderen

 

Van de logistieke voorbereidingen tot de aankomst ter plaatse, na een soms turbulente reis: vakanties met kinderen kunnen een grote bron van stress zijn... terwijl u eigenlijk zou moeten ontspannen. Hier zijn enkele tips om het rustiger aan te doen.

 

Heeft u beslist een week of twee vrij te nemen en met het hele gezin naar een vakantieoord te vertrekken? Super! Maar deze periode die normaal voor ontspanning zou moeten zorgen, kan soms tot stress leiden. Toch is het niet zo moeilijk om een rustgevende vakantie met de kinderen te hebben...

 

De keuze van de bestemming en de accommodatie

 

De eerste stap in de strijd tegen vakantiestress, is een zorgvuldige voorbereiding. Die begint met een weloverwogen keuze van de vakantiebestemming. Deze laatste moet zowel de ouders als de kinderen aanspreken.

 

Als uw kinderen nog jong zijn, denk dan praktisch en vermijd:

 

·      plaatsen met extreme temperaturen;

·      slecht toegankelijke plaatsen en paden die te hobbelig zijn voor een kinderwagen.

 

Denk er ook aan om het uzelf gemakkelijk te maken wat betreft accommodatie. Als u ervoor kiest om in een vakantiehuisje te verblijven, kies dan voor een ruime en veilige plaats, indien mogelijk met een tuin, zodat de kinderen vrij kunnen spelen zonder dat u zich de hele tijd zorgen moet maken over hun veiligheid. Zorg er ook voor dat alle nodige infrastructuur aanwezig is (kinderbed, kinderstoel, enz.).

 

Bij de keuze van een hotel, vakantiecentrum of camping moet ook rekening worden gehouden met de infrastructuur en de eventuele voorzieningen voor kinderopvang. Zo kunt u tenminste een deel van uw vakantietijd met uw partner doorbrengen in een ontspannen sfeer.

 

Zoek activiteiten voor het hele gezin

 

Afhankelijk van de leeftijd van uw kinderen, moet u ook voldoende activiteiten plannen om hen bezig te houden, terwijl u hierbij ook aan uzelf denkt. Hoewel de keuze voor het strand of zwembad de kinderen altijd gelukkig zal maken, kan het ook stressvol voor u zijn omdat u uw kinderen voortdurend in het oog moet houden. Nogmaals, verzeker u ervan dat er een efficiënte bewaking is om u wat te ontlasten.

Maar de vakantie is ook een moment om uw kinderen vertrouwd te maken met dingen die ze minder gewoon zijn: dieren, lokaal erfgoed, musea... Hoewel deze voorstellen sommigen op het eerste gezicht kunnen afschrikken, moeten ze niet worden vermeden. De meeste toeristische en andere culturele trekpleisters hebben tegenwoordig gespecialiseerde gidsen die de nieuwsgierigheid van uw kinderen kunnen wekken en hen een leuke tijd kunnen bezorgen. 

 

Het belangrijkste is uiteindelijk dat u tijd met uw kinderen doorbrengt, aangezien u daar in de loop van het jaar misschien minder de gelegenheid toe hebt.

 

Pak van tevoren uw koffers... samen met de kinderen

 

Om stress bij het vertrek te voorkomen, moet u ruim van tevoren de koffers pakken. Door lijstjes te maken zorgt u ervoor dat u niets over het hoofd ziet, en zeker niet het onmisbare: alle noodzakelijke documenten en een EHBO-kit bijvoorbeeld. En bedenk ook dat vakantiegangers hun koffers vaak te vol stoppen. Dus ga enkel voor het essentiële!

 

Goed om weten

Het is een goed idee om uw kinderen bij het inpakken te betrekken, bijvoorbeeld door ze hun eigen bagage te laten maken. Door samen met hen na te denken over wat ze mee moeten nemen, kunt u ze meer verantwoordelijkheidsgevoel geven en kunnen ze zelf inzien dat het niet mogelijk is om al hun speelgoed mee op reis te nemen...

 

Geniet en laat los!

 

Voor uw kinderen, net als voor u, is de vakantie een tijd van ontspanning en plezier. Dus tracht vooral los te laten! 

 

Dit begint al met de reis, waarvan we allemaal weten dat dit niet de favoriete bezigheid van uw kinderen is. Hou ze bezig met video's, podcasts, audioboeken of kleurplaten. In de auto kunnen heel eenvoudige spelletjes zoals "de koning van de stilte" hen lang bezighouden. Of vraag ze om alle blauwe, rode of witte auto's te tellen die u passeert...

 

Blijf altijd relaxed. Vakantie is een speciaal moment en het ligt voor de hand dat kinderen dan meer opgewonden zijn dan gewoonlijk. Dus geef ze misschien een beetje meer vrijheid dan normaal. Waarom vraagt u ze niet om een dag van de reis te plannen? Dit zal hen plezier doen en hen een tijdje bezighouden. Tenslotte, hoewel het voor de hand ligt, zal een goede nachtrust u ook helpen om beter om te gaan met stress...

 

Prettige vakantie!

 

Als u een beetje hulp nodig heeft om te ontspannen, kunnen onze producten uit het SEDIPLUS Relax-assortiment u helpen!

SEDIPLUS Relax helpt om periodes van tijdelijke stress te overwinnen

SEDIPLUS Relax is een voedingssupplement op basis van hoogwaardige ingrediënten.

Voor een rustgevend effect gedurende de dag wordt bij volwassenen aanbevolen om 1 tot 2 tabletten na de maaltijd in te nemen, met een beetje water. De maximale dosering is 3 tabletten per dag. Voor een gezonde en goede nachtrust wordt aanbevolen om, een uur voor het slapengaan, 3 tabletten in te nemen.

SEDIPLUS Relax helpt om periodes van tijdelijke stress te overwinnen

SEDIPLUS Relax helpt om periodes van tijdelijke stress te overwinnen
  • Slaap

Goed slapen om beter op te groeien!

De Internationale Dag van de Slaap op 18 maart vestigt de aandacht op het belang van slaap bij kinderen van 6 maanden tot 10 jaar.