Blokken zonder te blokkeren
FeelHealthy > Blog > Blokken zonder te blokkeren

Blokken zonder te blokkeren

Nu de examens eraan komen, neemt ook de stress toe. Om die te overwinnen en uw geheugen te ondersteunen, bestaan er meerdere doeltreffende mogelijkheden.

 

Evenwichtig en gevarieerd eten …

Een evenwichtige en gevarieerde voeding is onontbeerlijk tijdens de examenperiode.

  • Eet een volledig ontbijt.
  • Eet verschillende soorten fruit en groenten, kies voor trage suikers, eet gedroogd fruit.
  • Vermijd verzadigde vetten en kant-en-klaarmaaltijden!
  • Neem voldoende omega 3-vetzuren op want deze zorgen voor de correcte werking van uw neuronen. U vindt deze vetten in vette vis, plantaardige olie, oliehoudende zaden, algen …
  • Denk zeker ook aan mineralen: ze zijn essentieel voor de werking van uw lichaam in het algemeen en van uw hersenen in het bijzonder. Ijzer onderhoudt het geheugen en verbetert leren. Jodium speelt een rol in het cognitief vermogen. Fosfor heeft de reputatie om het geheugen, al is dit weer nooit bewezen! Magnesium is essentieel voor de goede werking van de hersenen, en helpt u ook weerstand te bieden tegen stress en vermoeidheid.
  • Als uw voedingsinname niet toereikend is, kan een voedingssupplement nuttig zijn. Vraag raad aan uw apotheker.

 

Ik slaap niet

Een gebrek aan slaap heeft niet alleen een rechtstreekse invloed op uw stressniveau maar heeft ook een impact op uw leervermogen. Slaap zorgt ervoor dat de leerstof van overdag dieper opgenomen wordt. Tijdens uw slaap wordt alle opgeslagen informatie gebundeld en worden verbanden gelegd tussen de verschillende delen van deze informatie.

 

Tips voor een kwalitatieve slaap

  • Beperk stimulerende middelen (cafeïne, thee, sigaretten) in de late namiddag en avond.
  • Ga slapen wanneer u moe bent en sta elke dag op hetzelfde uur op.
  • Vermijd ’s avonds uitgebreide maaltijden of alcoholische dranken.
  • Tracht te achterhalen op welke momenten van de dag u het best leert en las pauzes in tussen deze momenten.
  • Het gebruik van benzodiazepinen wordt afgeraden vanwege de bekende nadelige effecten op het geheugen. Valeriaan en passiebloem zijn twee planten die u kunnen helpen een kwalitatieve slaap terug te vinden, zonder ongewenste effecten en zonder verslaving. 

 

Zen attitude

We reageren niet allemaal hetzelde op een examen. Sommigen vatten een examen kalm en vol vertrouwen aan, terwijl anderen gestresseerd zijn en alle vat op zichzelf verliezen! Nochtans is stress erg slecht voor het geheugen. Onderzoekers hebben aangetoond dat in deze fysische toestand een welbepaald hormoon vrijgegeven wordt in de hersenen, het eiwit kinase C. Dit eiwit heeft een negatieve invloed op het geheugen. Te veel druk tijdens een examen kan er dus voor zorgen dat u minder goed presteert.

Enkele tips om stress te vermijden:

  • Neem overdag pauzes om te ontspannen. Voorzie een dagelijks programma waarin u om de vier uur een moment voor uzelf voorziet. 20 minuten per pauze zijn voldoende om weer met nieuwe moed te vertrekken. Ga een luchtje scheppen, wandel, adem bewust of lees.
  • Beweeg! Niets beters dan sport om te herbronnen en het teveel aan spanningen in uw lijf en geest weg te werken. Trek uw sportschoenen aan en ga stappen of lopen. Terwijl u dat doet, komt endorfine vrij die een essentiële rol spelen om de kalmte te bewaren.
     

Mediteer vijf minuten achter uw computer

Bewust mediteren, kent u dat? Met de ogen gesloten en in een comfortabele houding laat u zich meevoeren. Begin met comfortabel te gaan zitten, leg uw handen op uw dijen en sluit de ogen. Adem vervolgens rustig in en uit. Volg het parcours van de lucht bewust doorheen uw lichaam. Wanneer de lucht binnenkomt, voelt u uw borstkas opengaan. Concentreer u vervolgens op het kloppen van uw hart. Het is belangrijk dat uw ademhaling rustig is om uw hartslag te vertragen. Eens u zich meer ontspannen voelt, beweegt u uw ledematen en hoofd lichtjes en opent u uw ogen. U kunt nu rustig en zonder stress uw werk hervatten. Oefen dit twee tot drie keer per dag gedurende vijf minuten.

 

 

SEDIPLUS Relax Forte

SEDIPLUS Relax Forte is een voedingssupplement op basis van hoogwaardige plantenextracten die geselecteerd werden voor hun doeltreffende werking.

SEDIPLUS Relax Forte is een natuurlijk hulpmiddel dat helpt tijdens perioden van intense tijdelijke stress.

Bij tijdelijke stress wordt aanbevolen om 1 tablet per dag in te nemen (vanaf 12 jaar).

SEDIPLUS Relax Forte

SEDIPLUS Relax Forte