5 tips om u zachtjes voor te bereiden op de herfst
FeelHealthy > Blog > 5 tips om u zachtjes voor te bereiden op de herfst

5 tips om u zachtjes voor te bereiden op de herfst

Nu het herfst wordt, is het belangrijker dan ooit om ons afweersysteem te versterken. De beste strategie? Door onze tips te volgen kan u uw immuunsysteem boosten en wapent u uzelf tegen aanvallen van buitenaf.

 

Beweeg regelmatig

 

Gematigde lichaamsbeweging, zoals bijvoorbeeld elke dag 30 à 60 minuten wandelen, is goed voor u en stimuleert de immuniteit. Het vermindert bovendien het risico op ontsteking van de luchtwegen met 40%.

Maar overdrijf niet, want intens en langdurig bewegen kan het immuunsysteem verzwakken. Zo wordt het voor virussen makkelijker om in het lichaam binnen te dringen en zich te vermenigvuldigen.

Blijf ook regelmatig een luchtje scheppen. Het licht dat door het netvlies wordt waargenomen werkt rechtstreeks in op de hypothalamus. Dit is het deel van de hersenen dat de hormoonhuishouding regelt en onze eetlust, libido, slaap, humeur, energie en dergelijke controleert. Vandaar dat we ons minder in vorm en minder opgewekt voelen wanneer de dagen korter en het weer slechter worden. Wil u deze dip vermijden? Grijp dan elke gelegenheid om in de open lucht te zijn! 

 

Zet de verwarming lager en bevochtig de lucht in uw woning

Draai de radiatoren niet té ver open, ook niet als het koud wordt. De warme en de droge lucht beïnvloeden de kwaliteit van de afscheiding in de luchtwegen die de eerste barrière vormt tegen infecties. Laat de temperatuur in uw woning dus nooit hoger worden dan 18 à 20°C. Verlucht de kamers minstens 10 minuten per dag zodat microben zich niet kunnen vermenigvuldigen.

Een half uur voor u gaat slapen, sluit u in de kamer een luchtbevochtiger aan. De geproduceerde vochtigheid voorkomt uitdroging van het slijmvlies en een irriterende hoest. U kan enkele druppels essentiële olie van citroen toevoegen (die zuivert de atmosfeer) of van eucalyptus en tijm (om verkoudheidssymptomen te bestrijden).

 

Voer een slaapritueel in

Zoals u weet, is een degelijke nachtrust de basis van een goede gezondheid. Een slaapritueel invoeren helpt u beter te slapen. Doe iets wat u echt leuk vindt het laatste uur voor u gaat slapen en zet alle schermen (tv, computer) uit want het licht zal de aanmaak van melatonine, het slaaphormoon, verhinderen. Met yoga bijvoorbeeld bent u beter gebaat. Deze sportactiviteit heeft een weldadig effect, zowel op de versterking van het spierweefsel als op de bloedsomloop. Yoga zorgt ook voor een beter bewustzijn van de ademhaling, wat er op natuurlijke wijze voor zal zorgen dat u beter met stress en emoties omgaat. Dat heeft dan weer een gunstige uitwerking op de gezondheid en de versterking van het afweersysteem.

 

Herbekijk uw voeding

Het immuunsysteem is onze beste verdediging tegen alle aanvallen van buitenaf. De efficiëntie ervan is nauw verbonden met onze voeding en onze leeftijd. Weg dus met bewerkte producten en kant-en-klare maaltijden die geen voedingsstoffen bevatten! Ga voluit voor verse en natuurlijke producten en concentreer u op verse, kleurrijke en seizoensgebonden voedingsmiddelen.

 

Kleine extraatjes

Ons immuunsysteem kan alleen maar voordeel hebben bij het gebruik van voedingssupplementen. Op voorwaarde tenminste dat u er oordeelkundig gebruik van maakt, en doelbewust kiest voor voedingsstoffen die hun werking bewezen hebben. Vitamine D draagt bij tot het normaal functioneren van het immuunsysteem. Vitamine C en zink staan erom bekend dat ze het lichaam beschermen tegen infecties, met name verkoudheden, door het immuunsyteem te bevorderen. De voedingsstoffen die microbiota versterken (probiotica, glutamine etc.) zijn eveneens een bondgenoot van ons immuunsysteem. Vraag advies aan uw apotheker bij de keuze van uw voedingssupplement.

Ondersteunt uw natuurlijke afweer en optimaliseert uw energie

DEFATYL Immunity is een voedingssupplement dat samengesteld is met kwalitatieve ingrediënten die geselecteerd werden voor hun wetenschappelijk bewezen doeltreffendheid.

Ondersteunt uw natuurlijke afweer en optimaliseert uw energie

Ondersteunt uw natuurlijke afweer en optimaliseert uw energie